Ουκρανία: Δεκάδες συλλήψεις εθνικιστών -Επεισόδια πριν από το Gay Pride

Ουκρανία: Δεκάδες συλλήψεις εθνικιστών -Επεισόδια πριν από το Gay Pride

Στη σύλληψη 56 μελών εθνικιστικών οργανώσεων προχώρησε η αστυνομία στο Κίεβο, έπειτα από επεισόδια που ξέσπασαν πριν από το Gay Pride.

 

Νωρίς το πρωί της Κυριακής 17/6 150 ακροδεξιοί διαδηλωτές προσπάθησαν να αποκλείσουν το δρόμο στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση στο κέντρο του Κιέβου. Συγκρούσεις περιορισμένης έκτασης ξέσπασαν όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ανοίξουν το δρόμο και προχώρησαν σε συλλήψεις.

Η ακροδεξιά ομάδα C14 αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook ότι η αστυνομία περικύκλωσε τους διαδηλωτές της και τους επιτέθηκε με γκλομπ και χημικά.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι Βρετανικές Βάσεις δεν είναι πια ταμπού: Το μήνυμα του Νίκου Χριστοδουλίδη από τις Βρυξέλλες και η αρχή ενός δύσκολου διαλόγου

Οι Βρετανικές Βάσεις δεν είναι πια ταμπού: Το μήνυμα του Νίκου Χριστοδουλίδη από τις Βρυξέλλες και η αρχή ενός δύσκολου διαλόγου

Η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες δεν ήταν μια τυπική διπλωματική τοποθέτηση. Ήταν μια κίνηση με σαφή πολιτικό βάρος, υψηλό συμβολισμό και, κυρίως, στρατηγική στόχευση. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο επανέρχεται με ένταση στο προσκήνιο, όχι ως ιστορική εκκρεμότητα, αλλά ως ζωντανό πολιτικό και κυριαρχικό ζήτημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE