Ουκρανία: Δεκάδες συλλήψεις εθνικιστών -Επεισόδια πριν από το Gay Pride

Ουκρανία: Δεκάδες συλλήψεις εθνικιστών -Επεισόδια πριν από το Gay Pride

Στη σύλληψη 56 μελών εθνικιστικών οργανώσεων προχώρησε η αστυνομία στο Κίεβο, έπειτα από επεισόδια που ξέσπασαν πριν από το Gay Pride.

 

Νωρίς το πρωί της Κυριακής 17/6 150 ακροδεξιοί διαδηλωτές προσπάθησαν να αποκλείσουν το δρόμο στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση στο κέντρο του Κιέβου. Συγκρούσεις περιορισμένης έκτασης ξέσπασαν όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ανοίξουν το δρόμο και προχώρησαν σε συλλήψεις.

Η ακροδεξιά ομάδα C14 αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook ότι η αστυνομία περικύκλωσε τους διαδηλωτές της και τους επιτέθηκε με γκλομπ και χημικά.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Σήμερα η πρώτη συνάντηση των διαπραγματευτών: H ρητορική Ερχιουρμάν, οι εσωτερικές αντιδράσεις και οι γεωπολιτικές σκιές

Κυπριακό: Σήμερα η πρώτη συνάντηση των διαπραγματευτών: H ρητορική Ερχιουρμάν, οι εσωτερικές αντιδράσεις και οι γεωπολιτικές σκιές

Σε κλίμα επιβαρυμένο από νέες εντάσεις, πολιτικές αιχμές και αυξημένη καχυποψία, οδηγούνται σήμερα, οι δύο διαπραγματευτές του Κυπριακού. Η συνάντηση Μενέλαου Μενελάου και Μεχμέτ Ντάνα-η πρώτη μετά την εκλογή του Τουφάν Έρχιουρμάν- δεν αναμένεται να παράξει ουσιαστική πρόοδο, αλλά ήδη λειτουργεί ως βαρόμετρο για το τι έχει αλλάξει και, κυρίως, για το τι δεν έχει.