Ακατάλληλα η μεγαλύτερη μερίδα αυτοκινήτων των κατεχομένων

Ακατάλληλα η μεγαλύτερη μερίδα αυτοκινήτων των κατεχομένων

Πέραν των 46,000 τα οχήματα στα κατεχόμενα χωρίς έγγραφα καταλληλότητας, γράφει η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις».

Πέραν των 46 χιλιάδων είναι τα οχήματα που κυκλοφορούν στα κατεχόμενα και δεν φέρουν τα αναγκαία έγγραφα καταλληλότητας του οχήματος αλλά και τις απαραίτητες άδειες κυκλοφορίας, γράφει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις».
 
Σύμφωνα με στοιχεία του «υπουργείου» συγκοινωνιών, που παραθέτει η εφημερίδα, η «κυβέρνηση» χάνει έσοδα πέραν των 52 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών (περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ).
 
Όπως αναφέρεται τα περισσότερα οχήματα από τις 46 χιλιάδες δεν έχουν εξασφαλίσει τα σχετικά έγγραφα τα τελευταία τρία χρόνια ενώ το «υπουργείο» προσπαθεί να βρει τρόπους να βοηθήσει τους πολίτες να εκδώσουν τα έγγραφα, δίνοντας τους την ευκαιρία να το κάνουν είτε με δόσεις είτε με εκπτώσεις στις τιμές.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην πρώτη σειρά στη λίστα των οχημάτων που δεν έχουν εξασφαλίσει τα έγγραφα καταλληλότητας και κυκλοφορίας βρίσκονται τα οχήματα πολυτελείας ενώ πέραν των τεσσάρων χιλιάδων μοτοσυκλετών δεν έχουν τα σχετικά έγγραφα.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για διορισμό Χαν: «Γνωρίζει το Κυπριακό...θα βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις και στην επίλυση» - Πότε αναμένεται να έρθει η Ολγκίν

ΠτΔ για διορισμό Χαν: «Γνωρίζει το Κυπριακό...θα βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις και στην επίλυση» - Πότε αναμένεται να έρθει η Ολγκίν

Η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό θα βρίσκεται στην Κύπρο αμέσως μετά το δεύτερο δεκαήμερα Μαΐου, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος εξέφρασε ευχαριστίες προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου για το Κυπριακό, σημειώνοντας ότι ο ίδιος το γνώριζε εδώ και καιρό. 

BEST OF TOTHEMAONLINE