Ο Τραμπ ανακοίνωσε τη συγκρότηση μιας 'διαστημικής ένοπλης δύναμης'

Ο Τραμπ ανακοίνωσε τη συγκρότηση μιας 'διαστημικής ένοπλης δύναμης'

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τη Δευτέρα 18/6 τη δημιουργία ενός έκτου σώματος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, μιας "διαστημικής δύναμης" που θα είναι ανεξάρτητη από την πολεμική αεροπορία.


"Δια της παρούσης διατάζω το Υπουργείο Αμυνας και το Πεντάγωνο να ξεκινήσουν άμεσα την αναγκαία διαδικασία για τον σχηματισμό μιας διαστημικής δύναμης, ως έκτου σώματος των ενόπλων δυνάμεων", ανέφερε ο Τραμπ σε ομιλία του στον Λευκό Οίκο.

"Θα έχουμε μια πολεμική αεροπορία και μια διαστημική ένοπλη δύναμη, ξεχωριστές αλλά ίσες", είπε, απορρίπτοντας τις αντιρρήσεις πολλών πολιτικών, ιδίως στο Κογκρέσο, που ήθελαν η νέα αυτή διαστημική δύναμη να υπάγεται στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ.

"Δεν αρκεί να έχουμε απλώς μια αμερικανική παρουσία στο διάστημα. Πρέπει να έχουμε αμερικανική κυριαρχία στο διάστημα", είπε ο Τραμπ πριν από τη συνάντησή του με τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Διαστήματος.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι οι ΗΠΑ είναι μέλος της Συνθήκης Επί των Αρχών που διέπουν τη δραστηριότητα των κρατών κατά την εξερεύνηση και χρησιμοποίηση του διαστήματος, συμπεριλαμβανομένης της Σελήνης και άλλων ουρανίων σωμάτων (Outer Space Treaty).

Η συνθήκη αυτή απαγορεύει την ανάπτυξη όπλων μαζικής καταστροφής στο διάστημα και επιτρέπει μόνο τη χρήση της σελήνης και των άλλων ουράνιων σωμάτων για ειρηνικούς σκοπούς.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος υπέγραψε επίσης μια οδηγία για τη διαχείριση της κυκλοφορίας και των διαστημικών σκουπιδιών.

Οι ανακοινώσεις αυτές αποτελούν μέρος της προσπάθειας της Ουάσινγκτον να εντείνει την εξερεύνηση του διαστήματος.

Οι ΗΠΑ θέλουν να στείλουν ρομπότ στη Σελήνη τον επόμενο χρόνο, ως ένα πρώτο βήμα για την επιστροφή αστροναυτών στον δορυφόρο της Γης για πρώτη φορά από το 1972. Για τις αποστολές αυτές, η NASA θα συνεργαστεί με ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν επιλεγεί ακόμη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Χωρίς συμφωνία οι συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν μετά από 21 ώρες διαπραγματεύσεων - Οι ΗΠΑ πρέπει να εγκαταλείψουν τις «παράλογες απαιτήσεις» τους, λέει η Τεχεράνη

LIVE: Χωρίς συμφωνία οι συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν μετά από 21 ώρες διαπραγματεύσεων - Οι ΗΠΑ πρέπει να εγκαταλείψουν τις «παράλογες απαιτήσεις» τους, λέει η Τεχεράνη

Ολοκληρώθηκαν μετά από 21 ώρες οι συνομιλίες  για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν στο Πακιστάν, με τους απεσταλμένους των δύο χωρών να συζητούν μέσα στην ίδια αίθουσα. Νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ σε δηλώσεις του είχε υποστηρίξει: «Το ίδιο μου κάνει», «δεν έχει καμιά διαφορά» είτε κλειστεί, είτε όχι συμφωνία με το Ιράν. Κερδίζουμε, όπως κι αν έχει -- τους νικήσαμε στρατιωτικά». Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline

BEST OF TOTHEMAONLINE