ΑΟΖ: Στο Προεδρικό εκ νέου η TOTAL – Τα ανοικτά ζητήματα

ΑΟΖ: Στο Προεδρικό εκ νέου η TOTAL – Τα ανοικτά ζητήματα

Όπως και την 21 Μαΐου έτσι και την Τρίτη (19/6) ανεβαίνει τον λόφο του Προεδρικού ο Στεφάν Μισέλ.

Ο ανώτερος αντιπρόεδρος της TOTAL για Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον Πέτρο Θεοχαρίδη («Ο Φιλελεύθερος») τα ανοικτά ζητήματα με τη δραστηριότητα της TOTAL στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συζητηθούν.

Ακόμα, στην ημερήσια διάταξη είναι η αύξηση της παρουσίας της σε συνεργασία με την ιταλική ΕΝΙ, με την αίτηση για 50% επί των δικαιωμάτων στο τεμάχιο 8.

Το τεμάχιο 8, όπως και το 3, «διεκδικείται» από την Τουρκία, την ώρα που σχεδόν ολόκληρο το 8 περιλαμβάνεται σε παράτυπους χάρτες που προωθεί η Άγκυρα.

TOTAL και ΕΝΙ θα συνεργαστούν στα τεμάχια 6 και 11, με τα αποτελέσματα στον στόχο «Καλυψώ» να είναι από τα θέματα που θα συζητηθούν.

Η ΕΝΙ κατέχει δικαιώματα και στα τεμάχια 2,3 και 9, ενώ συνεργάζεται με τη TOTAL (50-50%) στα 10 και 6 και εκκρεμεί η απόφαση για το 8.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Μοιάζει με Τουρκία του Ερντογάν» – Σφοδρή αντίδραση «Άλμα» για τις έρευνες κατά Μιχαηλίδη

«Μοιάζει με Τουρκία του Ερντογάν» – Σφοδρή αντίδραση «Άλμα» για τις έρευνες κατά Μιχαηλίδη

Σε υψηλούς τόνους απάντησε το πολιτικό κόμμα «Άλμα», που ίδρυσε ο τέως Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι η Αστυνομία διερευνά ενδεχόμενη καταφρόνηση Δικαστηρίου από τον ίδιο, έπειτα από τοποθετήσεις του στην εκπομπή «Αιχμές» του τηλεοπτικού σταθμού Omega στις 20 Μαΐου 2025.

BEST OF TOTHEMAONLINE