Διπλασιάστηκε ο τουρισμός στα κατεχόμενα – Εκθέσεις Κομισιόν και για Ελληνοκύπριους

Διπλασιάστηκε ο τουρισμός στα κατεχόμενα – Εκθέσεις Κομισιόν και για Ελληνοκύπριους

Αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός Ευρωπαίων τουριστών που επισκέφθηκε τα κατεχόμενα το 2017, σε σύγκριση με το 2016.

Σύμφωνα με τον Παύλο Ξανθούλη («Ο Φιλελεύθερος»), ετήσια έκθεση της Κομισιόν για την Πράσινη Γραμμή αναφέρει ότι το 2017 διακινήθηκαν από τις ελεύθερες περιοχές προς τα κατεχόμενα 822.318 Ευρωπαίοι τουρίστες.

Το 2016 ο αριθμός, στον οποίο εξαιρούνται οι Κύπριοι, ήταν μόλις 385.426, κάτι που παραπέμπει σε αύξηση 213%.

Η Κομισιόν αποδίδει την αύξηση στη «γενικότερη αύξηση του τουριστικού ρεύματος στο νησί».

Πέραν τούτου, η Κομισιόν καταγράφει αύξηση 9,5% στο εμπόριο από τα κατεχόμενα προς τις ελεύθερες περιοχές, το οποίο σε πραγματικούς αριθμούς ανήλθε σε 4.790.964 ευρώ το 2017.

Σε ό,τι αφορά τη διακίνηση προσώπων και αυτοκινήτων μέσω της Πράσινης Γραμμής, η έκθεση επισημαίνει ότι το 2017 καταγράφηκαν 644.569 διακινήσεις Ελληνοκυπρίων (613.111 το 2016) και 267.467 οχημάτων Ελληνοκυπρίων (244.929).

Επίσης καταγράφηκαν 1.140.682 διακινήσεις Τουρκοκυπρίων προς τις ελεύθερες περιοχές (1.138670 το 2016) και 435.882 οχημάτων Τουρκοκυπρίων (413.208 το 2016).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE