Ψήφισε ο Ακιντζί - Αναφέρθηκε στην κοινή ζωή Ε/κ με Τ/κ

Ψήφισε ο Ακιντζί - Αναφέρθηκε στην κοινή ζωή Ε/κ με Τ/κ

Ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ψήφισε στις δημοτικές `εκλογές` που διεξάγονται στα κατεχόμενα.

Είπε ότι την τελευταία φορά που διεξήχθησαν κοινές εκλογές με τους Ε/κ ήταν το 1953 και ότι οι δήμοι ήταν μικτοί μέχρι το 1958 όταν και διαχωρίστηκαν.

Πρόσθεσε ότι στο σύνταγμα του 1960 αναφέρετο ότι οι τουρκικοί και ελληνικοί δήμοι θα ήταν χωριστοί σε πέντε μεγάλες πόλεις κάτι που δεν συνέβη γιατί δεν έγινε αποδεκτό από τους Ε/κ.

Μετά το 1974, είπε, οι Τ/κ άρχισαν να ζουν στον βορρά και να εκλέγουν την τοπική τους αυτοδιοίκηση μετά το 1976.

"Από τότε αυτές οι εκλογές διεξάγονται κανονικά. Η ε/κ πλευρά άρχισε τις τοπικές εκλογές το 1986, δέκα χρόνια μετά από εμάς" είπε.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι οι `εκλογές` πραγματοποιούνται πάντα σε δημοκρατικό και ώριμο κλίμα, μίλησε και για τη σημασία τους και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψήφιους.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «Rising Lion» σέρνει στον όλεθρο τη Μέση Ανατολή – Ο μέχρι τώρα απολογισμός της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν

Το «Rising Lion» σέρνει στον όλεθρο τη Μέση Ανατολή – Ο μέχρι τώρα απολογισμός της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν

Οι δύο χώρες εξαπέλυσαν νέες εκατέρωθεν επιθέσεις από το Σάββατο το βράδυ μέχρι σήμερα Κυριακή, αλλά και πάλι νωρίς το απόγευμα – δημιουργώντας φόβους για γενικευμένη σύρραξη. Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η σύρραξη θα μπορούσε να τερματιστεί εύκολα, προειδοποιώντας την Τεχεράνη να μην χτυπήσει αμερικανικούς στόχους.

BEST OF TOTHEMAONLINE