ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ: «Το γλωσσάρι θα είναι το τέλος μας» - VIDEO

ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ: «Το γλωσσάρι θα είναι το τέλος μας» - VIDEO

Τη δική του αντίληψη επί του πολυσυζητημένου θέματος του γλωσσαρίου Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων δημοσιογράφων κατέθεσε ο Νίκος Κατσουρίδης.

Ο τέως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ συνέστησε πως «θα μπορούμε να εκφραστούμε τελεσίδικα όταν θα δούμε το κείμενο που ετοιμάζει ο ΟΑΣΕ».

Ωστόσο, μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» (ΣΙΓΜΑ») και στην Πέτρα Αργυρού, σημείωσε ότι «αν και εφόσον η προσπάθεια είναι να αποκλειστούν γεγονότα ώστε να ωραιοποιούν καταστάσεις» είναι απαράδεκτο.

«Εάν», όπως είπε, «θα αναζητηθεί τρόπος είτε να αποφεύγεται η αναφορά στην κατοχή είτε να βρεθεί άλλος τρόπος να περιγράφεται» τότε αυτό θα είναι εκτός πραγματικότητας.

Σε τελευταία ανάλυση, εξήγησε, «αυτό σημαίνει και το τέλος μας».

Στάθηκε δε ιδιαίτερα στις λήψεις αποφάσεων που έρχονται κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείας Αμερικής.

ΑΛ.ΜΙΧ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE