Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Ερντογάν

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Ερντογάν

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να τον συγχαρεί για την εκλογή του.

Κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη για άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, επί 3,5 μήνες, χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ιδιαίτερη σημασία για τις σχέσεις των δύο χωρών.

Παράλληλα, οι δύο άνδρες συζήτησαν ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Πέμπτης, για τη στενή συνεργασία των δύο χωρών, στο πλαίσιο της κοινής δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας. Επιπλέον, συμφώνησαν να συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Έντονη αντίδραση στην ηγεσία Σοφίας Μακρή -Επιστολή από την πλειοψηφία του Πολιτικού Γραφείου για περιφρόνηση των θεσμών- Στο επίκεντρο απολύσεις προσωπικού

ΕΔΕΚ: Έντονη αντίδραση στην ηγεσία Σοφίας Μακρή -Επιστολή από την πλειοψηφία του Πολιτικού Γραφείου για περιφρόνηση των θεσμών- Στο επίκεντρο απολύσεις προσωπικού

Σοβαρές διαστάσεις προσλαμβάνει η εσωκομματική κρίση στην ΕΔΕΚ, με την έντονη αντίδραση στελεχών του κόμματος, απέναντι στους χειρισμούς της Προέδρου, Σοφίας Χριστοδούλου Μακρή, να αποτυπώνεται πλέον και σε γραπτή παρέμβαση προς την ίδια.

BEST OF TOTHEMAONLINE