Η Ουάσινγκτον «σέβεται» το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία

Η Ουάσινγκτον «σέβεται» το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία

Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ διαβεβαίωσε τη Δευτέρα (26/6) ότι σέβεται την απόφαση των ψηφοφόρων στην Τουρκία και προσβλέπει σε εποικοδομητικές σχέσεις με τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, ωστόσο προέτρεψε τον τούρκο ηγέτη να ενισχύσει τη δημοκρατία στη χώρα του.

"Σεβόμαστε την απόφαση των τούρκων ψηφοφόρων και θα επιδιώξουμε μια εποικοδομητική σχέση με τον πρόεδρο Ερντογάν καθώς αντιμετωπίζουμε μαζί κοινές προκλήσεις", ανέφερε μια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

"Ενθαρρύνουμε όλους τους αιρετούς αξιωματούχους στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Ερντογάν, να αντιπροσωπεύσουν τις διαφορετικές απόψεις των τούρκων πολιτών και να ενισχύσουν τη δημοκρατία στην Τουρκία", πρόσθεσε η ίδια.

Στην προτροπή στον Ερντογάν να "ενισχύσει τη δημοκρατία" στη χώρα του επέμεινε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

"Ενθαρρύνουμε την Τουρκία να λάβει μέτρα για να ενισχύσει τη δημοκρατία", είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, μία ημέρα μετά την επανεκλογή-από τον πρώτο γύρο-του Ερντογάν στην προεδρία και την επικράτηση του κόμματός του στις πρόωρες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE