Επιστολή προς υπ. Δικαιοσύνης από Σύνδεσμο Αξιογράφων για δημιουργία αρχείου

Επιστολή προς υπ. Δικαιοσύνης από Σύνδεσμο Αξιογράφων για δημιουργία αρχείου

Επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου απέστειλε ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων με θέμα την ανάγκη δημιουργίας αρχείου  Χρεογράφων και Αξιογράφων.

Όπως αναφέρεται στην Επιστολή, ο Σύνδεσμος είχε αποστείλει επιστολές στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την Τράπεζα Κύπρου ενώ έχει λάβει αρνητική απάντηση για τη δημιουργία του αρχείου από την πλευρά της Τράπεζας λόγω του Ευρωπαϊκού Κανονισμού που διέπει την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Η Τράπεζα αναφέρει πως αν το αίτημα τεθεί από πλευράς Κυβέρνησης με ανάλογη νομοθετική ρύθμιση και τη ρητή συγκατάθεση της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και ενός εκάστου των κατόχων αξιογράφων ή χρεογράφων, τότε είναι διατεθειμένη να επανεξετάσει τη θέση της.

Όσον αφορά τη Λαϊκή, ο Σύνδεσμος αναφέρει στην επιστολή ότι αναμένει από τον ίδιο τον Υπουργό Δικαιοσύνης, να προβεί στις κατάλληλες διευθετήσεις – συνεργαζόμενος εν ανάγκη με άλλους συναδέλφους του - ούτως ώστε να συσταθεί παρόμοιο αρχείο και για τους κατόχους αξιογράφων της Λαϊκής.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανοίγει ο δρόμος για το «Αφροδίτη»: Τέλος Μαρτίου οι εξελίξεις σύμφωνα με το Ισραήλ

Ανοίγει ο δρόμος για το «Αφροδίτη»: Τέλος Μαρτίου οι εξελίξεις σύμφωνα με το Ισραήλ

Στα τέλη Μαρτίου εκτιμά ο Πρέσβης του Ισραήλ στη Λευκωσία ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία για την αξιοποίηση του κοιτάσματος «Αφροδίτη» στην κυπριακή ΑΟΖ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το χρονοδιάγραμμα παραμένει ανοιχτό.

BEST OF TOTHEMAONLINE