Ο Τσίπρας ζήτησε τη βοήθεια του ΝΑΤΟ για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς

Ο Τσίπρας ζήτησε τη βοήθεια του ΝΑΤΟ για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς

Με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τη συμφωνία σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που εξακολουθούν να κρατούνται στις τουρκικές φυλακές.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου είκοσι λεπτά και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι με βάση τη συμφωνία που υπογράφηκε είναι σαφές το πλαίσιο ότι πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται, προκειμένου να γίνει η πρόσκληση του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ, από την πλευρά του, δήλωσε τη συμφωνία του ΝΑΤΟ με αυτό το πλαίσιο. Τη συμφωνία με αυτό το πλαίσιο την εξέφρασε και στη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και αυτό σημαίνει απόλυτη διασφάλιση των ελληνικών θέσεων για το ζήτημα και πως υπάρχει μια συμφωνία χωρίς "παραθυράκια".

Ο Ελληνας πρωθυπουργός ζήτησε να αναλάβει πιο ενεργητικό ρόλο το ΝΑΤΟ στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε φυλακές της Τουρκίας, με βάση το άρθρο 1 της Συμμαχίας, καθώς πρόκειται για δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και αφορά κράτηση χωρίς καμιά κατηγορία τους τελευταίους 3,5 μήνες.

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ είπε στον κ. Τσίπρα ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πλούσιo το κυβερνητικό πρόγραμμα για το 2026 - Ιδού οι 55+ δράσεις που εξήγγειλε ο ΠτΔ

Πλούσιo το κυβερνητικό πρόγραμμα για το 2026 - Ιδού οι 55+ δράσεις που εξήγγειλε ο ΠτΔ

Περισσότερες από πενήντα πέντε πολιτικές δράσεις, με σημαντικά έργα και πρωτοβουλίες, που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών, περιλαμβάνει ο κυβερνητικός προγραμματισμός για το 2026, τον οποίο ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE