ΚΟΣΜΟΣ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Τρεις υποψήφιοι για το Υπουργείο Εξωτερικών

ΤΟΥΡΚΙΑ: Τρεις υποψήφιοι για το Υπουργείο Εξωτερικών

Τρία ονόματα συζητούνται για το Υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με την αντιπολιτευόμενη εφημερίδα "Τζουμχουριέτ", η οποία ωστόσο θεωρεί επικρατέστερο το όνομα του νυν Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Αναμένεται ότι μέχρι το Σαββατοκύριακο θα ανακοινωθεί το νέο Υπουργικό Συμβούλιο του Ταγίπ Ερντογάν.

Στο τραπέζι βρίσκεται και το όνομα του νυν εκπροσώπου της προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, ωστόσο οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν να διοριστεί στο νέο πόστο της Γραμματείας του Κράτους, όπου θα αναλάβει συντονιστικό ρόλο. Για τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών συζητείται και το όνομα του αρχηγού της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν.

Ασφαλώς παραμένει και ο Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος δεν υπέβαλε καν υποψηφιότητα για τη Βουλή γι αυτό και αναμένεται η υπουργοποίησή του, ωστόσο όχι στο Υπουργείο ΕΕ, καθώς το Υπουργείο αυτό θα καταργηθεί και θα ενταχθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Πάντως, σύμφωνα με την επίσης αντιπολιτευόμενη εφημερίδα "Σοζτζού", για την προεδρία της Βουλής ακούγονται 3-4 ονόματα, ωστόσο το επικρατέστερο είναι του νυν Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί στον τρίτο γύρο με τη στήριξη του ακροδεξιού κόμματος ΜΗΡ. Για την αντιπροεδρία της κυβέρνησης ακούγεται το όνομα του Μπεκίρ Μποζντάγ, ο οποίος είναι και τώρα αντιπρόεδρος αν και δεν αποκλείεται να αναλάβει και εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ στη Βουλή.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι από τους 295 βουλευτές του ΑΚΡ αναμένεται ότι 2-3 θα παραιτηθούν για να γίνουν Υπουργοί. Η εφημερίδα Σοζτζού βλέπει ως Υπουργό Εξωτερικών τον Ιμπραχίμ Καλίν, τον Υφυπουργό Παιδείας Γιουσούφ Τεκίν να αναμένεται να γίνει Υπουργός Παιδείας. Γράφει, επίσης, ότι ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν αναμένεται να διοριστεί Υπουργός Εσωτερικών. Αν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν παραμείνει ο Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ τότε αναμένεται να διοριστεί ο Υφυπουργός του ίδιου Υπουργείου Κενάν Ιπέκ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top