«Οι πυροσβέστες την μια στιγμή αντιμέτωποι με την πύρινη κόλαση και την άλλη σηκώνουν στα χεριά τα άψυχα κορμιά μικρών παιδιών…»

«Οι πυροσβέστες την μια στιγμή αντιμέτωποι με την πύρινη κόλαση και την άλλη σηκώνουν στα χεριά τα άψυχα κορμιά μικρών παιδιών…»

Συγκλονίζουν και συνάμα προβληματίζουν τα λόγια του Διευθυντή της Πυροσβεστικής, Μάρκου Τράγκολα, ο οποίος μετά την τραγωδία που σημειώθηκε στην άσφαλτο, με τον θάνατο των δύο 11χρονων και την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Λεμεσό, τοποθετήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τράγκολας, δημοσίευσε φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook, την οποία αφιέρωσε στους πυροσβέστες γράφοντας: «Ειδικά σήμερα... αφιερωμένο σ'όλους ανεξαίρετα τους πυροσβέστες, που την μια στιγμή βρίσκονται αντιμέτωποι με την πύρινη κόλαση των πυρκαγιών και την άλλη στιγμή μέσα από συντρίμμια σηκώνουν στα χεριά τα άψυχα κορμιά μικρών παιδιών!». 

Η φωτογραφία που δημοσίευσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής, ήταν κείμενο σε ελεύθερη μετάφραση από εθελόντρια του Πυροσβεστικού Σώματος, την Αθηνά Ζωγράφου, στο οποίο αναφερόταν ένας φανταστικός διάλογος μεταξύ πυροσβέστη και του Άγιου Πέτρου.

Πάντως, τα λόγια του κ. Τράγκολα, αντικατοπτρίζουν την πικρή πραγματικότητα του τελευταίου διαστήματος στην Κύπρο.

Οι πυροσβέστες μας, την μια στιγμή τρέχουν να σβήσουν τις μαινόμενες φλόγες σε διάφορα μέτωπα και την άλλη, καλούνται να βρεθούν σε σκηνή όπου σημειώθηκε θανατηφόρο τροχαίο, τα θύματα των οποίων το τελευταίο διάστημα, είναι μικρά παιδάκια…

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο τραπέζι οι 19 προτάσεις Χριστοδουλίδη – Τι αναμένει η Λευκωσία από Έρχιουρμαν

Κυπριακό: Στο τραπέζι οι 19 προτάσεις Χριστοδουλίδη – Τι αναμένει η Λευκωσία από Έρχιουρμαν

Στις εξελίξεις στο Κυπριακό, στη συνάντηση του Προέδρου με το Δημοτικό Συμβούλιο Μόρφου, στη συνεδρίαση του Προέδρου της Δημοκρατίας με νέους υπό τη μορφή Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και σε άλλα θέματα της επικαιρότητας, αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σε δηλώσεις του σήμερα στους δημοσιογράφους.

BEST OF TOTHEMAONLINE