ΛΑΡΝΑΚΑ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ: Πληροφορίες για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο του 42χρονου

ΛΑΡΝΑΚΑ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ: Πληροφορίες για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο του 42χρονου

Οι προκαταρκτικές έρευνες για τα αίτια του θανάτου του υπαλλήλου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, Γιώργου Γεωργίου, καταδεικνύουν σοβαρές ευθύνες…

Σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψαν στοιχεία που φανερώνουν κακή συντήρηση του ανυψωτικού μηχανήματος που χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να κλαδέψει ο 42χρονος τα δένδρα που παρεμπόδιζαν καλώδια της ΑΗΚ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πύρος που συνδέει τους βραχίονες του ανυψωτικού μηχανήματος ήταν φθαρμένος, με αποτέλεσμα να κοπεί και να πέσει ο εργάτης που ήταν εντός του κλωβού.

Ο Γεωργίου, κτυπήσει με το κεφάλι από ύψος 5-6 μέτρων σε περιτοίχισμα κτηρίου.

Η εκπρόσωπος τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου μιλώντας για τη συντήρηση αυτών των ανυψωτικών μηχανημάτων, είπε ότι γίνεται από εξωτερικούς συνεργάτες.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα στο οποίο παρουσιάστηκε η βλάβη είχε συντηρηθεί για τελευταία φορά στις 15 περασμένου Μαΐου.

Εξάλλου, κατόπιν οδηγιών υψηλόβαθμων λειτουργών της ΑΗΚ συνολικά 50 ανυψωτικά μηχανήματα έχουν ήδη αποσυρθεί για να γίνουν σε αυτά έλεγχοι.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη δύο έρευνες. Μια από λειτουργούς ασφαλείας της ΑΗΚ και μια από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Οι εκθέσεις για τον θάνατο του 42χρονου πατέρα τριών παιδιών αναμένεται να ολοκληρωθούν το συντομότερο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Εγκλωβίστηκαν δύο άτομα ενώ έκαναν ορειβασία στο Παλαιχώρι - Δείτε φωτογραφίες από τη διάσωση
Τροχαίο στη Λάρνακα: Όχημα παρέκκλινε της πορείας του και ακινητοποιήθηκε σε χωράφι - Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός και παιδί 2 ετών  
Έκρυβαν την «πραμάτεια» τους σε πακέτα εταιρείας μεταφορών - Κατασχέθηκε κάνναβη πέραν των 100 κιλών - Σύλληψη 31χρονου - Φωτογραφίες
VIDEO: Αεροπειρατεία σε πτήση στο Μπελίζ – Επιβάτης πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη
Συμπλοκή στη Λευκωσία: Πιάστηκαν στα χέρια και τον μαχαίρωσε - Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα
Πάσχα στο… mall: Ποιες μέρες θα είναι όλα κλειστά – Πότε θα είναι ανοιχτά εστιατόρια και χώροι διασκέδασης
Πασχαλινές Εκδηλώσεις: Αυτά τα χωριά ετοιμάζονται να μας υποδεχθούν παραδοσιακά - Δείτε αναλυτικά όλα όσα προγραμματίζουν
Πώς να απολαύσετε τα Πασχαλινά εδέσματα χωρίς να χάσετε τον έλεγχο σας - Διατροφολόγος απαντά στο «Τ»

 

 

 

Συγκλονίζουν τα στατιστικά: Περισσότερα φέτος τα θανατηφόρα - Πόσοι άφησαν την τελευταία τους πνοή το 2025;

Συγκλονίζουν τα στατιστικά: Περισσότερα φέτος τα θανατηφόρα - Πόσοι άφησαν την τελευταία τους πνοή το 2025;

Τα τέσσερα θανατηφόρα ατυχήματα που σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα μόλις 48 ωρών αποτελούν μια πραγματική θλιβερή ένδειξη, καθώς οδηγούν σε ανησυχητική αύξηση των θανάτων από τροχαία για το 2025.

BEST OF TOTHEMAONLINE