ΕΛΛΑΔΑ: Πυρκαγιές σε Κάρυστο και Σπίνα Χανίων

ΕΛΛΑΔΑ: Πυρκαγιές σε Κάρυστο και Σπίνα Χανίων

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται από το απόγευμα της Τετάρτης 4/7, στην Κάρυστο Ευβοίας και συγκεκριμένα στην περιοχή Βατήσι.


Οι ιδιαίτερα δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης ενώ, μέχρι στιγμής, δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα 16 οχήματα και 35 πυροσβέστες ενώ επιχειρούν και εναέρια μέσα.

Την ίδια ώρα πυρκαγιά μαίνεται και σε δασική έκταση στο χωριό Σπίνας Χανίων όπου το μεσημέρι λίγο έλειψε να απειλήσει κατοικημένη περιοχή, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν προληπτικά οι ηλικιωμένοι κάτοικοι του χωριού.  Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα.

Τέλος, φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα στον Γέρακα Αττικής, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και δεν απείλησε σπίτια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE