Ενας νεκρός, 53 αγνοούμενοι μετά τη βύθιση τουριστικού σκάφους στο Πουκέτ

Ενας νεκρός, 53 αγνοούμενοι μετά τη βύθιση τουριστικού σκάφους στο Πουκέτ

Ενας άνδρας πνίγηκε και άλλοι 53 άνθρωποι αγνοούνται μετά τη βύθιση ενός τουριστικού σκάφους στα ανοιχτά του νησιού Πουκέτ, στην Ταϊλάνδη, ανακοίνωσαν απόψε οι υπηρεσίες διάσωσης της χώρας.


Το σκάφος Phoenix που μετέφερε 90 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους Κινέζους τουρίστες, βυθίστηκε λόγω της θαλασσοταραχής στην περιοχή αυτή. "Διακόψαμε τις επιχειρήσεις διάσωσης (...) Θα ξαναρχίσουμε το πρωί", είπε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης του Πουκέτ, Νοραπάτ Πλοτόνγκ. Το σκάφος επέστρεφε στο Πουκέτ από το Κο Ράτσα, όταν έπεσε σε καταιγίδα, σύμφωνα με τον καπετάνιο του, τον Σομτζίνγκ Μπουντάμ.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι, ο Μπουντάμ είπε ότι ένα κύμα ύψους πέντε μέτρων χτύπησε το πλοίο του, το οποίο πήρε κλίση. Ο ίδιος είπε στους επιβάτες να φορέσουν σωσίβια και να ρίξουν στο νερό τις πλαστικές, φουσκωτές βάρκες διάσωσης. "Τους έστειλα κάποιον για να τους βοηθήσει να φορέσουν τα σωσίβια γιλέκα... ήταν όλοι τους Κινέζοι τουρίστες, εκτός από δύο φαγκάνγκ", είπε, χρησιμοποιώντας μια ταϊλανδέζικη λέξη για τους "Δυτικούς".

Το Πουκέτ προσελκύει κάθε χρόνο πολλούς ξένους επισκέπτες, κυρίως Δυτικούς και Κινέζους. Μόνο φέτος αναμένονται στην Ταϊλάνδη 35 εκατομμύρια τουρίστες. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, οι τοπικές αρχές είχαν εκδώσει προειδοποίηση για θύελλα σήμερα. Η αστυνομία και το λιμενικό χρειάστηκε να βοηθήσουν άλλα δέκα σκάφη αναψυχής που αντιμετωπίσαν δυσκολίες λόγω της κακοκαιρίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Στόχος η επίτευξη ουσιαστικής προόδου» - Αύριο η νέα συνάντηση ΠτΔ με Ερχιουρμάν

«Στόχος η επίτευξη ουσιαστικής προόδου» - Αύριο η νέα συνάντηση ΠτΔ με Ερχιουρμάν

Αύριο (20/10) θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στις 11:00 το πρωί. 

BEST OF TOTHEMAONLINE