Σεισμός 5,9 Ρίχτερ κοντά στο Τόκιο -Δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ κοντά στο Τόκιο -Δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι

Σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο USGS σημειώθηκε το Σάββατο (07/07) στην περιοχή του Τόκιο, όπου και έγινε περισσότερο αισθητός, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι, σύμφωνα με την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 20H24 τοπική ώρα και δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές, σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο NHK.

Στην Ιαπωνία, η οποία βρίσκεται στο σημείο όπου συγκλίνουν 4 τεκτονικές πλάκες, καταγράφεται κάθε χρόνο το 20% και πλέον των ισχυρότερων σεισμών που σημειώνονται στον κόσμο.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.