Έκκληση προς Βουλή από Γενικό Εισαγγελέα – Να «αποφύγουν την υποβολή τροπολογιών της τελευταίας στιγμής»

Έκκληση προς Βουλή από Γενικό Εισαγγελέα – Να «αποφύγουν την υποβολή τροπολογιών της τελευταίας στιγμής»

Έκκληση Γενικού Εισαγγελέα για αποφυγή τροπολογιών τελευταίας στιγμής

Σε σχέση με την ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων μεγάλου αριθμού νομοθετημάτων, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης απευθύνει έκκληση όπως αποφευχθεί η υποβολή και έγκριση τροπολογιών, οι οποίες δεν έχουν τύχει νομικής και συνταγματικής μελέτης.

«Εν’ όψει της σημερινής ψήφισης από την ολομέλεια της Βουλής, μεγάλου αριθμού νομοθετημάτων, ο Γενικός Εισαγγελέας κάνει έκκληση προς όλες τις πλευρές, όπως αποφύγουν την υποβολή και έγκριση τροπολογιών της τελευταίας στιγμής, οι οποίες δεν έχουν τύχει νομικής και συνταγματικής μελέτης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα.

Και αυτό «για να αποφευχθεί η δυσάρεστη κατάσταση πραγμάτων που δημιουργήθηκε κατά το 2016 κατά την τελευταία συνεδρία της Ολομέλειας που θεσπίστηκαν κατά παρόμοιο τρόπο 16 συνολικά νομοθετήματα τα οποία μετά από αναφορές στο Ανώτατο Δικαστήριο κρίθηκαν όλα αντισυνταγματικά», καταλήγει.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

Η συνάντηση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ το απόγευμα της Τετάρτης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν έλυσε τις διαφορές που έχουν συσσωρευτεί, τους τελευταίους μήνες. Αντίθετα, επιβεβαίωσε ότι η σχέση των δύο πλευρών περνά ίσως τη δυσκολότερη δοκιμασία της, από την έναρξη της συνεργασίας τους. Το γεγονός, ότι συμφωνήθηκε νέα συνάντηση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, δείχνει πως και οι δύο επιθυμούν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι κατά πόσο υπάρχει ακόμη το πολιτικό κεφάλαιο για μια πραγματική επανεκκίνηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE