Χρειάζονται 45 εκατ. για τις κάμερες της Τροχαίας – Ποιος αναλαμβάνει τα έξοδα

Χρειάζονται 45 εκατ. για τις κάμερες της Τροχαίας – Ποιος αναλαμβάνει τα έξοδα

 45 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται ότι θα χρειαστούν για την αγορά και εγκατάσταση των καμερών της Τροχαίας,    σύμφωνα με νέα κοστολόγηση που έγινε και μετά από αξιολόγηση των νέων μοντέλων που κυκλοφορούν στην αγορά.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», τα συναρμόδια υπουργεία αποφάσισαν πως όλο το κόστος θα το επωμισθεί ο ιδιώτης επενδυτής, που θα χειρίζεται και το σύστημα, ενώ θα έχει και υποχρέωση να αποστέλλει και εξώδικα στους παραβάτες οδηγούς.

Όπως σημειώνεται, η είσπραξη των προστίμων θα γίνεται από το κράτος και θα πηγαίνουν σε πάγιο ταμείο. Το κράτος θα έχει υποχρέωση να καταβάλλει ένα σημαντικό ποσό στον ιδιώτη – επενδυτή κάθε χρόνο.

Πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν ότι παλαιότερα το κόστος του συστήματος υπολογίστηκε στα 65 εκατομμύρια ευρώ, επειδή επρόκειτο για άλλα συστήματα και περισσότερες κάμερες. Τώρα, υπάρχει απόφαση για 110 καμερών, 90 σταθερών και 20 κινητών, οι οποίες θα εγκατασταθούν σε τρία στάδια σε διάστημα δύο χρόνων.

Αρχικά, η εγκατάσταση θα είναι πιλοτική, ώστε να ελεγχθεί το σύστημα και αν υπάρξουν προβλήματα να επιλυθούν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ» για όλα: Οι «αδυναμίες» του, η ζωή μετά το Προεδρικό και οι αλήθειες που ακούγονται για πρώτη φορά – Βίντεο

Ο Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ» για όλα: Οι «αδυναμίες» του, η ζωή μετά το Προεδρικό και οι αλήθειες που ακούγονται για πρώτη φορά – Βίντεο

Χωρίς κανένα φίλτρο, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, άνοιξε τις πόρτες του γραφείου του στην κάμερα του ThemaOnline και μίλησε στον Τάσο Θεοδώρου για όλα και… όλους.

BEST OF TOTHEMAONLINE