Στους 179 οι νεκροί εξαιτίας των πλημμυρών και των κατολισθήσεων στην Ιαπωνία

Στους 179 οι νεκροί εξαιτίας των πλημμυρών και των κατολισθήσεων στην Ιαπωνία

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στη δυτική Ιαπωνία στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 179 ανθρώπους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη 11/7 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα.

Πολλοί ακόμη κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν αγνοούνται.

Πρόκειται για την πιο πολύνεκρη καταστροφή που οφείλεται σε ακραίο καιρικό φαινόμενο στο ιαπωνικό αρχιπέλαγος από το 1982. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ο Σίνζο Άμπε, αναμένεται να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές αργότερα σήμερα.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έφθασε στη Βοσνία ο ΠτΔ για επίσκεψη εργασίας - Όσα περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Έφθασε στη Βοσνία ο ΠτΔ για επίσκεψη εργασίας - Όσα περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης έφθασε στο Σεράγεβο, της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, όπου θα πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη εργασίας, ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία, το πρώτο εξάμηνο του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE