Κοτζιάς: Απαράδεκτη η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία

Κοτζιάς: Απαράδεκτη η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία

Στο θέμα της συνεχιζόμενης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία αναφέρεται ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα FAZ.

Όπως σημειώνει «είναι πρωτοφανές. Οι δύο στρατιωτικοί μας περιμένουν πάνω από τέσσερις μήνες να γίνει η δίκη τους. Είναι δήθεν ύποπτοι για κατασκοπία. Είναι ρεαλιστικό να ταξιδεύουν κατάσκοποι με στολή; Αυτά είναι ανοησίες».

O Έλληνας ΥΠΕΞ στην συνέντευξη αναφέρει επίσης πως «πιστεύω πως η ελευθερία και η ανθρώπινη ζωή δεν έχουν την ίδια σημασία στην Τουρκία με την Ελλάδα. Μου θυμίζει συχνά αυτή την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, όπου η ανθρώπινη ζωή και η ελευθερία δεν έχουν την ίδια με εμάς αξία. Εμείς ποτέ δεν θα συλλαμβάναμε δύο Τούρκους, ούτε θα τους φυλακίζαμε δίχως δίκη για μήνες».

«Με την αξιοπρέπεια και την ελευθερία των ανθρώπων δεν παίζει κανείς πολιτικά παιχνίδια. Είναι απαράδεκτο», προσθέτει.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Σήμερα η πρώτη συνάντηση των διαπραγματευτών: H ρητορική Ερχιουρμάν, οι εσωτερικές αντιδράσεις και οι γεωπολιτικές σκιές

Κυπριακό: Σήμερα η πρώτη συνάντηση των διαπραγματευτών: H ρητορική Ερχιουρμάν, οι εσωτερικές αντιδράσεις και οι γεωπολιτικές σκιές

Σε κλίμα επιβαρυμένο από νέες εντάσεις, πολιτικές αιχμές και αυξημένη καχυποψία, οδηγούνται σήμερα, οι δύο διαπραγματευτές του Κυπριακού. Η συνάντηση Μενέλαου Μενελάου και Μεχμέτ Ντάνα-η πρώτη μετά την εκλογή του Τουφάν Έρχιουρμάν- δεν αναμένεται να παράξει ουσιαστική πρόοδο, αλλά ήδη λειτουργεί ως βαρόμετρο για το τι έχει αλλάξει και, κυρίως, για το τι δεν έχει.