ΛΕΜΕΣΟΣ: Ανακαινίζεται η Δημοτική Αγορά – Πότε αναμένεται να λειτουργήσει

ΛΕΜΕΣΟΣ: Ανακαινίζεται η Δημοτική Αγορά – Πότε αναμένεται να λειτουργήσει

Παρουσιάστηκαν τα σχέδια ανάπλασης της Α' Δημοτικής Αγοράς Λεμεσού.

Την παλιά αίγλη της Α` Δημοτικής Αγοράς επιχειρεί να επαναφέρει ο Δήμος Λεμεσού, ο οποίος ανέθεσε σε κοινοπραξία εταιρειών την ανακαίνιση και διαχείριση του χώρου, που αναμένεται να λειτουργήσει πριν τα Χριστούγεννα του 2019.

Τα σχέδια της κοινοπραξίας Prosperity Group, η οποία υπέγραψε συμβόλαιο ενιαίας διαχείρισης με το Δήμο Λεμεσού για περίοδο 10 χρόνων και με δυνατότητα ανανέωσης για πέντε ακόμη χρόνια, παρουσιάστηκαν σήμερα σε διάσκεψη Τύπου.

Υπενθυμίζοντας πως φέτος συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τα εγκαίνια της Α` Δημοτικής Αγοράς, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ανέφερε πως σήμερα υπάρχει μια μοναδική ευκαιρία για την αναγέννηση της, καθώς τα τελευταία χρόνια η φθίνουσα πορεία της ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής.

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, συνέχισε, μέσα από ανοικτές διαδικασίες δημόσιων προσφορών, αναζήτησε ένα στρατηγικό επενδυτή, για να αναλάβει την ευθύνη της υλοποίησης αυτού του οράματος, "με στόχο, η Αγορά να παραμείνει και να αναβαθμιστεί από άποψη αισθητικής όσο και χρήσεων, ως ένα σημείο αναφοράς για την πόλη, ενισχύοντας την με συμβατές χρήσεις, οι οποίες να συνάδουν με την πρόνοια του Σχεδίου Περιοχής Κέντρου Πόλης".

Οι κατευθυντήριες γραμμές που ο Δήμος έθεσε στις προτάσεις των ενδιαφερομένων, αφορούσαν στη διασφάλιση του παραδοσιακού χαρακτήρα της Αγοράς, στη δημιουργία χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας, στην αξιοποιήση της ως τουριστικός και εκπαιδευτικός προορισμός και στη δημιουργία χώρων για διοργάνωση εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με τα σχέδια που παρουσιάστηκαν από την εταιρεία, η νέα Δημοτική Αγορά Λεμεσού θα διαθέτει παραδοσιακά καταστήματα, εστιατόρια, γραφεία, παιδότοπο και χώρο για εκδηλώσεις, ενώ η όλη διαδικασία βρίσκεται στη φάση της αδειοδότησης. Τα προκαταρκτικά σχέδια είναι έτοιμα για έγκριση, ενώ στόχος είναι το συντομότερο να ξεκινήσουν οι εργασίες, ώστε η νέα Δημοτική Αγορά της Λεμεσού να λειτουργήσει πριν από τα Χριστούγεννα του 2019.

Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE