ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Μια πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη ανοικτή στην κοινωνία

Μια πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη ανοικτή στην κοινωνία

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου αποτελεί ζωντανό κύτταρο της ακαδημαϊκής κοινότητας, προσφέροντας τις πολυδιάστατες υπηρεσίες της όχι μόνο στα μέλη της, αλλά και ευρύτερα στην τοπική κοινωνία.

Η συλλογή της, η οποία εμπλουτίζεται διαρκώς, καλύπτει ποικίλες θεματικές (με έμφαση σε θέματα νομικής, ψυχολογίας, διοίκησης, αρχιτεκτονικής, θεολογίας, ιστορίας και πολιτισμού) και είναι ανοικτής πρόσβασης, ώστε οι χρήστες να μπορούν να έχουν πρόσβαση ακόμη και αν βρίσκονται εκτός Πανεπιστημίου.

Η έντυπη συλλογή της Βιβλιοθήκης αποτελείται από 10 χιλιάδες βιβλία, ενώ η ψηφιακή της συλλογή συντίθεται από 300 χιλιάδες ηλεκτρονικά βιβλία και πάνω από 5 εκατομμύρια ηλεκτρονικά άρθρα που αντλούνται από 17 παγκόσμιας εμβέλειας εκδοτικούς οίκους και ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων, όπως Springer, Taylor & Francis, Ebsco, Emerald, Wiley, JSTOR, Cambridge University Press, Oxford University Press, Sage, Fame, Orbis, Westlaw, Proquest, TLG, CYS κ.ά.

Επιπλέον, η Βιβλιοθήκη υλοποιεί προγράμματα ψηφιοποίησης πολύτιμου αρχειακού υλικού, όπως κυπριακών εφημερίδων και σπάνιων χειρογράφων του ελληνικού Υποπροξενείου στην Κύπρο, το οποίο καθίσταται ηλεκτρονικά διαθέσιμο σε όλους τους ενδιαφερόμενους μέσω της Ψηφιακής Πλατφόρμας «Ήφαιστος» (https://hephaestus.nup.ac.cy/).

Η Βιβλιοθήκη διαθέτει το βιβλιοθηκονομικό πρόγραμμα Millennium, ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα που υποστηρίζει τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου και προσφέρει πλήρεις λύσεις στις πιο σύγχρονες τεχνολογικές προκλήσεις. Παρέχει προηγμένη εξυπηρέτηση στους χρήστες της και φροντίζει για τη διαρκή επιμόρφωσή τους σε ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας της. Προκειμένου να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τις παροχές της, ήδη από το 2012 συμμετέχει στην κοινοπραξία των κυπριακών πανεπιστημιακών βιβλιοθηκών, ενώ παράλληλα υποστηρίζει την υπηρεσία διαδανεισμού.

Είναι η πρώτη και μοναδική ιδιωτική ακαδημαϊκή βιβλιοθήκη της Κύπρου που έχει ηλεκτρονικό καταθετήριο, το οποίο εμπλουτίζεται συνεχώς με την επιστημονική παραγωγή των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας του Νεάπολις.

Το προσωπικό της απαρτίζεται από εξειδικευμένους βιβλιοθηκονόμους πλήρους απασχόλησης. Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής περιόδου, λειτουργεί καθημερινά με διευρυμένο ωράριο (Δευτέρα-Παρασκευή 08:00-20:00, Σάββατο 09:00-17:00, Κυριακή 09:00-12:00). Ακόμα και μετά το πέρας του ωραρίου, δύο αίθουσες λειτουργούν ως αναγνωστήρια, δίνοντας έτσι απεριόριστες δυνατότητες μελέτης σε καθηγητές, φοιτητές, αλλά και επισκέπτες.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νέα τραγωδία: Έχασε την μάχη ο 52χρονος εγκαυματίας μετά την φωτιά σε εγκαταλελειμμένη οικία - Τα στοιχεία του στη δημοσιότητα

• Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες - Πότε τίθεται σε ισχύ και πόσο θα διαρκέσει

• Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι βρίσκεστε στα όρια του αλκοολισμού: Τι να μην κάνετε στις γιορτές

• Περιπέτεια υγείας για τη Σοφία Μουτίδου: «Πέρασα δεινά ένα εικοσιτετράωρο»

• Αυστραλία: Βίασε τρεις γυναίκες σε μπάτσελορ - Συγκρατούμενος του στη φυλακή «εκδικήθηκε»

• Θλίψη στη Λευκωσία: Πέθανε ο Παντελής Ιγνατίου- Η παράκληση της οικογένειας - Δείτε φωτογραφία του



Λετυμπιώτης: «Στη βάση διεθνούς δικαίου να είναι η όποια συμφωνία Τουρκίας - Συρίας»

Λετυμπιώτης: «Στη βάση διεθνούς δικαίου να είναι η όποια συμφωνία Τουρκίας - Συρίας»

Η οποία πρόθεση σύναψης συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας - Συρίας, ως χώρες με παρακείμενες ακτές, θα πρέπει να βασίζεται στο Διεθνές δίκαιο και δη στο εθιμικό διεθνές δίκαιο της θάλασσας όπως αυτό αντανακλάται στην UNCLOS, και να λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή αναφέρει σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top