Πλοιάριο με 450 μετανάστες σε αναζήτηση ασφαλούς λιμένα στην κεντρική Μεσόγειο

Πλοιάριο με 450 μετανάστες σε αναζήτηση ασφαλούς λιμένα στην κεντρική Μεσόγειο

Πλοιάριο με 450 μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκεται στην κεντρική Μεσόγειο σε αναζήτηση ασφαλούς λιμένα.

Η ιταλική κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι το πλοιάριο πρέπει να κατευθυνθεί στην Μάλτα, η οποία το πρωί της Παρασκευής 13/07 φέρεται να είχε δηλώσει πρόθυμη να το δεχθεί.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, όμως, το σκάφος, την ώρα αυτή, κατευθύνεται προς το ιταλικό νησί της Λαμπεντούζα.

"Ας ξεχάσουν ότι μπορεί να έρθουν στην Ιταλία, δώσαμε ήδη την συμβολή μας, πρέπει να πάνε στην Μάλτα", τόνισε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαβίνι.

Και ο υπουργός Υποδομών Ντανίλο Τονινέλι, συμπλήρωσε ότι, ενδεχομένως, η ιταλική ακτοφυλακή μπορεί μόνο να βοηθήσει τις αρχές της Μάλτας με στόχο το αίσιο τέλος της διάσωσης.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Στόχος η επίτευξη ουσιαστικής προόδου» - Αύριο η νέα συνάντηση ΠτΔ με Ερχιουρμάν

«Στόχος η επίτευξη ουσιαστικής προόδου» - Αύριο η νέα συνάντηση ΠτΔ με Ερχιουρμάν

Αύριο (20/10) θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στις 11:00 το πρωί. 

BEST OF TOTHEMAONLINE