Κύπριος αξιωματούχος δηλώνει ανακούφιση που η ΕΕ απέρριψε κουρεμένους καταθέτες

Κύπριος αξιωματούχος δηλώνει ανακούφιση που η ΕΕ απέρριψε κουρεμένους καταθέτες

Το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψε με απόφαση του την Παρασκευή 14/7 τις αγωγές αποζημίωσης τις οποίες άσκησαν ιδιώτες και εταιρίες σχετικά με την αναδιάρθρωση του κυπριακού τραπεζικού τομέα καθώς "δεν πληρούται η προϋπόθεση του παρανόμου της συμπεριφοράς που προσάπτεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση" όπως  μετέδωσε το Κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων.

Ωστόσο το Κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων το έγκυρο "Xinhua" μεταδίδει το Σάββατο 14/7 τη δήλωση Κύπριου αξιωματούχου της Κυβέρνησης ο οποίος δηλώνει ανακούφιση από την πρόσφατη απόφαση, καθώς όπως ανέφερε ήταν μια πολύ σημαντική απόφαση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου, καθώς μια διαφορετική απόφαση θα οδηγούσε, όπως εκτιμά, ακόμα και σε ένα δεύτερο bail-out (κούρεμα) στην Κύπρο.

Ο Κύπριος, υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος, όπως τον παρουσιάζει το Κινεζικό Πρακτορείο, θέλησε να σχολιάσει υπό το καθεστώς της ανωνυμίας σημειώνοντας ότι αν η απόφαση δεν ήταν αυτή που πάρθηκε θα άνοιγε ουσιαστικά «ο ασκός του Αιόλου» για πολλές αγωγές αποζημιώσεων και αξιώσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ευθείες βολές Λετυμπιώτη σε ΔΗΣΥ - «Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους, η σιωπή της Αννίτας θα αποτελεί πολιτική απάντηση»

Ευθείες βολές Λετυμπιώτη σε ΔΗΣΥ - «Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους, η σιωπή της Αννίτας θα αποτελεί πολιτική απάντηση»

Με αιχμές κατά του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Ονούφριου Κουλλά, τοποθετήθηκε μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, κάνοντας λόγο για απαξιωτικό πολιτικό λόγο και ζητώντας απαντήσεις από την πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE