Τα πρώτα προεδρικά διατάγματα του Ερντογάν -Τι αλλάζει σε θεσμούς

Τα πρώτα προεδρικά διατάγματα του Ερντογάν  -Τι αλλάζει σε θεσμούς

Ο Ταγίπ Ερντογάν, ανήμερα της συμπλήρωσης 2 ετών από την απόπειρα πραξικοπήματος, εξέδωσε προεδρικά διατάγματα με τα οποία αναδιαρθρώνει βασικούς θεσμούς στην Τουρκία.

Μετά την επανεκλογή του, ο Ερντογάν κατέχει πλέον σαρωτικές εξουσίες που του επιτρέπουν να εκδίδει διατάγματα και να διορίζει ή να απομακρύνει τους υψηλόβαθμους δημοσίους υπαλλήλους.

Συνολικά δημοσιεύθηκαν επτά διατάγματα που αφορούν διάφορους κρατικούς θεσμούς, όπως η γραμματεία του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, το Διευθυντήριο της Αμυντικής Βιομηχανίας και το Κρατικό Εποπτικό Συμβούλιο.

Ανάμεσα στις αλλαγές που προωθούν αυτά είναι η μεταφορά του Γενικού Επιτελείου υπό την εξουσία του υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν διόρισε υπουργό Αμυνας τον έως πρότινος αρχηγό του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το Σάββατο 25/5 η συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν - «Πανέτοιμοι για συνέχιση προσπάθειας»

Το Σάββατο 25/5 η συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν - «Πανέτοιμοι για συνέχιση προσπάθειας»

Συνάντηση με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα έχει το ερχόμενο Σάββατο, 25 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος εξέφρασε εκ νέου την ετοιμότητα της ε/κ πλευράς για συνέχιση της προσπάθειας επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων.