Συνελήφθη ο σύγχρονος Αλ Καπόνε της ιταλικής μαφίας

Συνελήφθη ο σύγχρονος Αλ Καπόνε της ιταλικής μαφίας

Ο σύγχρονος Αλ Καπόνε της ιταλικής μαφίας, Τζουζέπε Κορόνα, συνελήφθη σε επιχείρηση της ιταλικής αστυνομίας στη Σικελία, όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. 

Ο Κορόαν ιδιοκτήτης ενός καφέ μπαρ στο κέντρο του Παλέρμο της Σικελίας το οποίο και έκλεισαν οι αρχές, ήταν σύμφωνα με την εφημερίδα ένας από τους πρωταγωνιστές της αναδιοργάνωσης της μαφίας. Χρησιμοποιούσε, μάλιστα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «έστελνε μηνύματα και δημιουργούσε επαφές, ως νονός του εικοστού πρώτου αιώνα», τονίζει η εφημερίδα. 

Στο καφέ του Κορόνα, είχε σταματήσει, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του 2017, και ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο. Αλλά το καφέ μπαρ Αουρόρα (όπως ονομάζεται), είχε δουλέψει, με κέτερινγκ, και για τον δήμο του Παλέρμο, πρωτεύουσας της Σικελίας. 

Στο παρελθόν, ο Κορόνα εξέτισε 16 χρόνια φυλάκισης για ανθρωποκτονία, αλλά στη φάση αυτή είχε αναλάβει την αγορά εμπορικών επιχειρήσεων και ακριβών ακινήτων, εξ ονόματος δεκάδων σικελών νονών. 

Σύμφωνα με τη Λα Ρεπούμπλικα, τέλος, ο Κορόνα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «βασιλιάς των στοιχημάτων στον ιππόδρομο της Σικελίας», ο οποίος τώρα έχει κλείσει με απόφαση των δικαστικών, λόγω παρείσδυσης της μαφίας.

Συνολικά, στα πλαίσια της επιχείρησης της αστυνομίας συνελήφθησαν δεκαεννέα άτομα, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
 
tovima.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «αδειάζουν» Νετανιάχου – Τραμπ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE