ΓΛΩΣΣΑΡΙ: Αντίδραση από Προσφυγικό Σωματείο – «Μόνο με την απελευθέρωση»

ΓΛΩΣΣΑΡΙ: Αντίδραση από Προσφυγικό Σωματείο – «Μόνο με την απελευθέρωση»

Ανακοίνωση εξέδωσε το προσφυγικό σωματείο «Η Λάπηθος» σχολιάζοντας το «Γλωσσριο για τη δημοσιογραφία στην Κύπρο».

Τα μέλη του Σωματείου διαφωνούν «με το περιεχόμενο των νέων όρων και φράσεων που περιέχονται στο προτεινόμενο γλωσσάρι».

Θωρούν υποχρέωση την αντίδραση και εξηγούν ότι «μόνο με την απελευθέρωση και επιστροφή και με αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων θα ήταν δυνατόν να δημιουργηθούν οι συνθήκες ειρήνευσης και κοινής αποδεκτής φρασεολογίας».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το Προσφυγικό Σωματείο «Η ΛΑΠΗΘΟΣ» διαφωνεί με το περιεχόμενο των νέων  όρων και φράσεων που περιέχονται στο προτεινόμενο γλωσσάρι. Θεωρούμε την αντίδρασή μας ως υποχρέωση, έναντι όλων εκείνων που θυσιάστηκαν και αντιστάθηκαν για την υπεράσπιση της πατρίδας μας εξαιτίας της βάρβαρης εισβολής του Αττίλα το 1974.

Εμείς ως εκτοπισμένοι, πρόσφυγες εδώ και 44 χρόνια δεν ξεχνούμε τις λέξεις εισβολή, κατοχή, ξεριζωμό, εποικισμό, αλλά τότε μόνον, με την απελευθέρωση και επιστροφή και με αποχώρηση των τούρκικων στρατευμάτων σε συνθήκες ασφάλειας, θα ήτο δυνατό να δημιουργηθούν οι συνθήκες ειρήνευσης και κοινής αποδεκτής φρασεολογίας.  

16 Ιουλίου 2018

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για ανασχηματισμό - «Τα διαβάζω, χαμογελώ και συνεχίζω τη δουλειά μου» - Οι ενέργειες της ΚΔ για τους 5 Ε/κ στα κατεχόμενα

ΠτΔ για ανασχηματισμό - «Τα διαβάζω, χαμογελώ και συνεχίζω τη δουλειά μου» - Οι ενέργειες της ΚΔ για τους 5 Ε/κ στα κατεχόμενα

Απάντηση στα όσα αξιώνει η Τουρκία στις επιστολές της προς τον ΓΓ των ΗΕ έδωσαν ο ίδιος ο ΓΓ των ΗΕ, αλλά και ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης κατά τη διευρυμένη διάσκεψη για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE