ΕΣΚ: «Δεν υιοθετούμε το Γλωσσάρι – Άτοπη η προώθηση από τον ΟΑΣΕ»

ΕΣΚ: «Δεν υιοθετούμε το Γλωσσάρι – Άτοπη η προώθηση από τον ΟΑΣΕ»

Ουσιαστικό τέλος στο «Γλωσσάριο για τη δημοσιογραφία στην Κύπρο» βάζει η Ένωση Συντακτών Κύπρου με ανακοίνωσή της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚ αποφάσισε την Τρίτη (17/7) ότι «ουδόλως υιοθετεί το συνολικό περιεχόμενο του Γλωσσαρίου του ΟΑΣΕ».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το τελικό αποτέλεσμα «δεν δικαιώνει τις προθέσεις των εμπνευστών του Γλωσσαρίου» και καλεί τον κάθε δημοσιογράφο να πράξει «κατά συνείδηση».

Χαρακτηρίζει, μάλιστα, «άτοπη» την προώθηση της ιδέας του Γλωσσαρίου από τον ΟΑΣΕ.

Πέραν πάσης αμφιβολίας, οι αντιδράσεις δεκάδων δημοσιογράφων υποχρέωσαν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚ να προβεί στην έκδοση αυτής της ανακοίνωσης.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, ύστερα από διεξοδική μελέτη και εξαντλητική συζήτηση, αποφάσισε ότι ουδόλως υιοθετεί το συνολικό περιεχόμενο του Γλωσσαρίου του ΟΑΣΕ.
 
Το Δ.Σ. αναγνωρίζει τις καλές προθέσεις των εμπνευστών και συντακτών του Γλωσσαρίου.
 
Πλην όμως, το τελικό αποτέλεσμα δεν δικαιώνει τις προθέσεις αυτές.
 
Το Δ.Σ. της ΕΣΚ υπερασπιζόμενο την ελευθερία έκφρασης, καλεί τον κάθε δημοσιογράφο να πράξει κατά συνείδηση.
 
Εκ του αποτελέσματος η προώθηση της όλης ιδέας εκ μέρους του ΟΑΣΕ, δυστυχώς, αποδείχθηκε άτοπη.
 
Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Συντακτών Κύπρου

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Τα συγχαρητήρια μηνύματα που έλαβε από ξένους ηγέτες για την επέτειο της Ανεξαρτησίας

ΠτΔ: Τα συγχαρητήρια μηνύματα που έλαβε από ξένους ηγέτες για την επέτειο της Ανεξαρτησίας

Συγχαρητήρια μηνύματα έλαβε από ηγέτες και αξιωματούχους ξένων κρατών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης με την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέρει σε ανακοίνωση η Προεδρία.

BEST OF TOTHEMAONLINE