Τσουνάμι 1,5 μέτρου χτύπησε τη Μαγιόρκα -Πλημμύρισαν παραλίες και δρόμοι – VIDEO

Τσουνάμι 1,5 μέτρου χτύπησε τη Μαγιόρκα -Πλημμύρισαν παραλίες και δρόμοι – VIDEO

Ενα περίεργο φαινόμενο με ένα μίνι τσουνάμι, προκάλεσε τρόμο στις παράκτιες πόλεις της Μαγιόρκα και στη Μενόρκα.

Ενα τσουνάμι ύψους 1,5 μέτρου χτύπησε παραλίες γεμάτες τουρίστες στη Μαγιόρκα και στη Μενόρκα και την πόλη Κιουταντέλα στη δυτική ακτή της Μενόρκα το πρωί της Δευτέρας.

Το τσουνάμι πλημμύρισε τους δρόμους στις παράκτιες πόλεις, έφθασε μέχρι και κάποια μπαλκόνια, ενώ προβλήματα αντιμετώπισαν και οι ιδιοκτήτες σκαφών. Τα σχοινιά κόπηκαν σε ιστιοπλοϊκά και άλλα σκάφη και οι ιδιοκτήτες τους αναγκάστηκαν να τα... κυνηγήσουν στην ανοιχτή θάλασσα.

Ευτυχώς, το τσουνάμι χτύπησε νωρίς το πρωί της Δευτέρας (16/07) , πριν οι παραλίες γεμίσουν με κόσμο και έτσι δεν θρηνήσαμε θύματα. Επίσης, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Πρόκειται για ένα μετεοτσουνάμι, ένα μετεωρολογικό τσουνάμι το οποίο δημιουργείται καθώς οι γρήγορες εναλλαγές στη βαρομετρική πίεση προκαλούν την μετατόπιση ενός σώματος νερού.

Ενα μετεωρολογικό τσουνάμι είχε πλήξει τον κόλπο Ναγκασάκι στον Μάρτιο του 1979 σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διπλωματικές πηγές: «Παγώνει» το Κυπριακό για το καλοκαίρι - Χωρίς χρονοδιάγραμμα για Πενταμερή και με την Άγκυρα αμετακίνητη

Διπλωματικές πηγές: «Παγώνει» το Κυπριακό για το καλοκαίρι - Χωρίς χρονοδιάγραμμα για Πενταμερή και με την Άγκυρα αμετακίνητη

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα σύγκλησης Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό και αυτή δεν αναμένεται να συμβεί μέσα στο καλοκαίρι, τονίζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

BEST OF TOTHEMAONLINE