Τραγωδία στην Ξυλοφάγου – Νεκρή γυναίκα από σκάφος που ανατράπηκε

Τραγωδία στην Ξυλοφάγου – Νεκρή γυναίκα από σκάφος που ανατράπηκε

Σε συναγερμό τέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (18/07) η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων καθώς και το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, καθώς σκάφος με πέντε πρόσωπα ανετράπη ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής Ξυλοφάγου.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 14:09, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση κινδύνου που αφορούσε 5 άτομα κυπριακής καταγωγής σε κίνδυνο στην θαλάσσια περιοχή κόλπου Ξυλοφάγου (Κόκκινου Γκρεμού)  στην Επαρχία Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με την κλήση, μικρό σκάφος στο οποίο επέβαιναν τα 5 άτομα, ανατράπηκε και βυθίστηκε πλησίον της ακτής πιθανώς λόγω της θαλασσοταραχής.

Το ΚΣΕΔ έθεσε άμεσα σε εφαρμογή το Εθνικό Σχέδιο «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού  κινητοποιώντας ελικόπτερο της ΜΑΕΠ καθώς και 2 σκάφη της Λ&Ν Αστυνομίας Σταθμού Αγία Νάπας και Λάρνακας, ενώ στάλθηκε επί σκηνής πεζό περίπολο και σκάφος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

Μετά από εντατικές έρευνες των πλωτών και πτητικών μέσων εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 4 άτομα ενώ μια γυναίκα δυστυχώς ανασύρθηκε νεκρή.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα που ανέμεναν στην περιοχή στο Νοσοκ. Λάρνακας για περίθαλψη και προληπτικές εξετάσεις.

Οι ακριβείς συνθήκες διερευνώνται ενώ η επιχείρηση έγινε με συντονισμό τόσο της Λιμενικής, της Αστυνομίας Βρετανικών Βάσεων και του Κέντρου Συντονισμού Ερευνάς και Διάσωσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έσοδα δισεκατομμυρίων ευρώ θα έχει η Κύπρος από το Φυσικό Αέριο - Τι θα γίνει με την τιμή του ρεύματος

Έσοδα δισεκατομμυρίων ευρώ θα έχει η Κύπρος από το Φυσικό Αέριο - Τι θα γίνει με την τιμή του ρεύματος

Έσοδα ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ θα έχει η Κύπρος από το Φυσικό Αέριο και συγκεκριμένα από τα κοιτάσματα «Αφροδίτη», «Γλαύκος» και «Πήγασος» σε ορίζοντα δεκαπενταετίας δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Μιχάλης Δαμιανός.

BEST OF TOTHEMAONLINE