ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Πικρία Θεολόγων για δηλώσεις Αρχιεπίσκοπου

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Πικρία Θεολόγων για δηλώσεις Αρχιεπίσκοπου

Πικρία εκφράζει ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ για δηλώσεις Αρχιεπισκόπου.

"Από τις απαξιωτικές προς τους Εκπαιδευτικούς δηλώσεις" του Αρχιεπισκόπου "μεγαλύτερη πικρία και οδύνη αισθάνονται οι Εκπαιδευτικοί Θεολόγοι" αναφέρει ανακοίνωση από το ΔΣ του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (17/7) ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συνδέσμου για συζήτηση σχετικά με την πρόσφατη κρίση στην Παιδεία μας "εξ υπαιτιότητας των μέτρων που εξήγγειλε και άρχισε να εφαρμόζει μονομερώς ο Υπουργός Παιδείας κ. Κ. Χαμπιαούρης".

"Του αναλύσαμε διεξοδικά τις θέσεις των Εκπαιδευτικών, παραθέτοντάς του και σχετικό υλικό εγγράφως, αφού ήμασταν σε άμεση συνεννόηση με την Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ γι΄ αυτή μας τη συνάντηση. Παρουσιάσαμε με αποδεικτικά στοιχεία το πολυσήμαντο και πολυσχιδές έργο του εκπαιδευτικού όχι μόνο σε σχέση με τα διδακτικά καθήκοντα αλλά κυρίως και με τα εξωδιδακτικά τα οποία και στοχοποιούνται στα μέτρα του Έντιμου κ. Υπουργού της Παιδείας. Προσπαθήσαμε να καταδείξουμε με στοιχεία ότι αυτοί που θα πληγούν κυρίως είναι οι μαθητές μας και ο χαρακτήρας της δημόσιας Παιδείας του τόπου μας. Ο Μακαριώτατος έδειξε να μας ακούει με προσοχή και μάλιστα υποσχέθηκε ότι κατά τον ελεύθερο του χρόνο θα μελετήσει το υλικό που του παραδώσαμε. Στο τέλος βέβαια μας είπε ότι διαφωνεί με πολλές από τις θέσεις μας αντιτάσσοντας στα πλαίσια του διαλόγου τις δικές του. Μετά τη συνάντηση βγήκε και σχετικό ενημερωτικό Δελτίο" αναφέρεται.

Την Τετάρτη (18/7), προστίθεται, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας νέες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου "που φυσιολογικά προκάλεσαν την καθολική αντίδραση και καταδίκη των Εκπαιδευτικών καθώς γίνονται απαξιωτικές αναφορές στα πρόσωπά τους και το έργο που επιτελούν στα σχολεία".

"Θέλουμε να δηλώσουμε ευθαρσώς ότι από τις απαξιωτικές προς τους Εκπαιδευτικούς δηλώσεις του Μακαριωτάτου μεγαλύτερη πικρία και οδύνη αισθάνονται οι Εκπαιδευτικοί Θεολόγοι για τους λόγους που μπορεί ν΄ αντιληφθεί ο καθένας. Ως Μαχόμενοι Εκπαιδευτικοί Θεολόγοι όμως δηλώνουμε ότι δεν είμαστε υπόλογοι για καμία δήλωση κανενός όσο ψηλά στην Ιεραρχία της Εκκλησίας κι αν βρίσκεται".

Καταλήγοντας, αναφέρουν ότι "σεβόμαστε απόλυτα το ιερατικό σχήμα και το αναφαίρετο δικαίωμα είτε του Προκαθημένου της Εκκλησίας είτε οιουδήποτε άλλου να έχει άποψη αλλά δικαίωμά μας είναι να διαφωνούμε και να το εκφράζουμε δημόσια. Ούτε θα απολογούμαστε ως Εκπαιδευτικοί Θεολόγοι για τις απόψεις που εκφράζονται από άλλους. Τονίζουμε ξεκάθαρα ότι άλλο η παιδευτική αξία του μαθήματος των Θρησκευτικών (που είναι τεράστια για την οικοδόμηση της προσωπικότητας του μαθητή), κι άλλο οι απόψεις που εκφράζονται κατά καιρούς από την Ιεραρχία της Εκκλησίας μας της οποίας αποτελούμε όλοι οργανικά μέλη".

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE