ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βιβλίο εκδίδει ο Κοτζιάς - Καταγγελίες εναντίον Άιντα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Βιβλίο εκδίδει ο Κοτζιάς - Καταγγελίες εναντίον Άιντα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Βιβλίο του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά, για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό την τριετία 2015-2018, αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

Το βιβλίο θα έχει τίτλο «Κύπρος 2015-2018. Μια τριετία που άλλαξε το Κυπριακό. Η μάχη για την κανονικότητα χωρίς 'παρεμβατικά δικαιώματα' και 'εγγυήσεις'» και σε αυτό περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, και αδημοσίευτες επιστολές του κ. Κοτζιά προς τον τότε ειδικό σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Παράλληλα, στο βιβλίο δημοσιεύεται και επιστολή του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών προς τον ΓΓ του ΟΗΕ λίγο πριν τη Διεθνή Διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα, η οποία τελικά δεν εστάλη αλλά και κείμενο, το οποίο απέρριψε η Τουρκία, για την κατάργηση του συστήματος εγγυήσεων και την εκπόνηση ενός νέου Συμφώνου Φιλίας και Ασφάλειας.

Στον πρόλογο του βιβλίου, που προδημοσιεύει η ιστοσελίδα news 24/7 ο κ. Κοτζιάς κάνει εκτενή αναφορά στον κ. Έιντε: «Στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ιδιαίτερα στις δύο διεθνείς διασκέψεις, εκδηλώθηκε ένα ειδικό πρόβλημα: σε αντίθεση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, ο προσωπικός απεσταλμένος του, που είχε “ξεμείνει” στον νυν από τον προηγούμενο, δεν είχε συμβάλει στην καλή προετοιμασία τους, αλλά και δεν κατανόησε τη σημασία και το βάρος για τη λύση του Κυπριακού, του ζητήματος των εγγυήσεων και της στρατιωτικής κατοχής της Κύπρου. Στην πορεία έκανε πρωτοφανή πράγματα, όπως διασυνδέθηκε με δημοσιογράφους στην Κύπρο και ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα προκειμένου να κάνει αντιπολίτευση στις δυο κυβερνήσεις. Κάτι που δεν προσπάθησε καν να κάνει στην Τουρκία. Αφενός διότι το καθεστώς της Άγκυρας δεν θα του το επέτρεπε, αφετέρου διότι η Ελλάδα, ο ελληνισμός γενικότερα, έχει παράδοση σε εφιάλτες», σύμφωνα πάντα με την εν λόγω ιστοσελίδα.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε προχωρημένη σήψη η σορός του άντρα που βρέθηκε σε πάρκο στη Λευκωσία – Σε εξέλιξη οι έρευνες - Εν αναμονή της νεκροτομής

Μονή Αββακούμ: «Δεν τους ανήκει τίποτα από το μοναστήρι... όπως ήρθαν θα φύγουν» - Υποψίες για ακίνητα και στην Ελλάδα

Ένας στους δέκα νέους ούτε δουλεύουν, ούτε σπουδάζουν – Πόσες γυναίκες και πόσοι άνδρες

Πότε ένας εργοδότης μπορεί να απολύσει εργοδοτούμενο χωρίς να δώσει προειδοποίηση

Συνεχίζεται σήμερα η υπόθεση παύσης του Γεν. Ελεγκτή ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου

Όχημα «τυλίχθηκε» στις φλόγες στον Στρόβολο – Εκτεταμένες οι ζημιές



Το Σάββατο η συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ - Τα επόμενα βήματα

Το Σάββατο η συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ - Τα επόμενα βήματα

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα, συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ, η οποία μεταφέρεται για το ερχόμενο Σάββατο 6 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top