ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ιδού το σημείο από το οποίο περνούν όπλα και ναρκωτικά -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ιδού το σημείο από το οποίο περνούν όπλα και ναρκωτικά -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι παράνομοι το έχουν τούμπανο κι εμείς απλώς… κωφεύουμε.

Του Φάνη Μακρίδη

Το ThemaOnline με αφορμή περιστατικά που απασχόλησαν την Αστυνομία τις προηγούμενες ημέρες εντόπισε και παρουσιάζει στους αναγνώστες του το σημείο στη Λευκωσία, όπου λαμβάνουν χώραν όλες οι παρανομίες που μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους.

Πρόκειται για την περιοχή μεταξύ Παταμιάς, Λουρουτζίνας και Δαλίου. Το… πεδίο του εν λόγω «τριγώνου» αποτελεί την κύρια δίοδο που χρησιμοποιούν εγκληματικά στοιχεία για διέλευση αλλά και για να διακινούν εμπορεύματα από τα κατεχόμενα στις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατίας περιοχές.

Οπτικό υλικό από έρευνα
Το ακριβές σημείο καταγράφεται σε οπτικό υλικό που εντοπίσαμε κατά τη διάρκεια της έρευνάς μας και λήφθηκε από άτομο που θέλησε να αναδείξει κάποια προβλήματα στην Κύπρο (σ.σ. δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε το όνομά του και την ιδιότητά του). Στις φωτογραφίες που έχουμε απομονώσει από το εν λόγω VIDEO, παρουσιάζεται και άτομο που δίνει τη δική του μαρτυρία, έχοντας καλυμμένο το πρόσωπο με κουκούλα. Το εν λόγω άτομο στέκεται στην περιοχή του Αγίου Σωζόμενου και δείχνει προς τον δρόμο Ποταμιάς, Λουρουτζίνας και Δαλιού.

Από ναρκωτικά, όπλα και διαρρήκτες, μέχρι και ζωοτροφές
Η φράση «γίνονται όλες οι παρανομίες που μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους», την οποία χρησιμοποιήσαμε στις πιο πάνω αράδες, μπορεί να φαντάζει υπερβολική, ωστόσο μόνο τέτοια δεν είναι. Από εκεί μπαινοβγαίνουν παράνομοι, όπως και ο 23χρονος από την κατεχόμενη Αμμόχωστο, ο οποίος την περασμένη Τρίτη (17/07) συνελήφθη με έμφορτο πιστόλι, πανέτοιμος για… επιχειρήσεις. Ο τελευταίος παραδέχθηκε ότι μπαινόβγαινε στις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές μεταξύ των μηνών Απριλίου και Ιουλίου 2018 και λήστεψε πρατήρια καυσίμων, γραφεία πώλησης αυτοκινήτων και καφεστιατόριο.
Πληροφορίες -που όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε είναι καλά γνωστές στις Κυπριακές Αρχές- αναφέρουν ότι στο εν λόγω σημείο γίνεται ακόμη εμπόριο ναρκωτικών, όπλων, ζώων, ζωοτροφών, ενώ λαμβάνουν χώρα κι άλλες παράνομες δραστηριότητες που σχετίζονται με κλοπιμαία.

Η τοπογραφία
Γιατί όμως οι παράνομοι επιλέγουν τον εν λόγω χώρο; Άτομο με καλή γνώση της όλης υπόθεσης ανέφερε στο ThemaOnline: «Μέσα σε 50 μέτρα βρίσκεσαι από την Κυπριακή Δημοκρατία στα κατεχόμενα. Υπάρχουν, ακόμη, πολλοί δρόμοι, που επιτρέπουν στους παράνομους να έχουν ευχέρεια κινήσεων. Το πιο σημαντικό όμως είναι η παντελής έλλειψη ελέγχου στην περιοχή. Τα Ηνωμένα Έθνη περιπολούν κάθε τρεις ώρες και είναι καλά γνωστή στους παρανόμους η χρονική στιγμή που άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης περνούν από εκεί. Πέραν τούτου ούτε η Εθνική Φρουρά, αλλά ούτε και η Ασττυνομία εποπτεύουν το μέρος».

Τα τέσσερα σημεία
Τα τέσσερα αφύλαχτα σημεία στα οποία αλωνίζουν οι παράνομοι απεικονίζονται στον πιο κάτω χάρτη. Να σημειώσουμε πως η διακεκομμένη γραμμή οριοθετεί τη νεκρή ζώνη.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση - Απειλές Χεζμπολάχ: Πώς μια πολεμική σύρραξη θα μας επηρεάσει οικονομικά - Οι πτυχές και τα ακραία σενάρια

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

Απόστολος Λύτρας: Πρώτη νύχτα στη φυλακή - Τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης - Φωτογραφίες και βίντεο

Άννα Βίσση: Μας δείχνει στο Instagram το νέο της κούρεμα - Δείτε φωτογραφία

Πυρκαγιά σε εξοχική κατοικία τα ξημερώματα - Εκτεταμένες ζημιές, επηρεάστηκαν και παλιά οχήματα



Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Σε μία προσπάθεια να ξανασυστηθούν στους πολίτες που τους γύρισαν την πλάτη, βρίσκονται οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες μέσα από τα συλλογικά όργανα προβαίνουν σε απολογισμό του αποτελέσματος των εκλογών της 9ης Ιουνίου. Μπορεί για τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ οι απώλειες σε ψήφους να ήταν μεγάλες, όμως όπως έχουμε γράψει ξανά, το καθένα από τα δύο μεγάλα κόμματα κρύφτηκαν προς το παρόν πίσω από τις «νίκες» τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top