ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΚΟ: Οι δύο βουλευτές που βολιδοσκοπούνται από Καρογιάν -Ο τρίτος έχει άλλο στόχο

ΔΗΚΟ: Οι δύο βουλευτές που βολιδοσκοπούνται από Καρογιάν -Ο τρίτος έχει άλλο στόχο

Εντύπωση προκάλεσε δημοσίευμα το πρωί της Παρασκευής (20/7) σύμφωνα με το οποίο η Δημοκρατική Παράταξη αποκτά κοινοβουλευτική ομάδα.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Σύμφωνα με την εφημερίδα «24» δύο βουλευτές του ΔΗΚΟ δέχονται σοβαρό «φλερτ» από την ομάδα Καρογιάν ούτως ώστε από το φθινόπωρο να  αποτελέσουν την κοινοβουλευτική ομάδα της νεοφανούς Δημοκρατικής Παράταξης.

Οι εξής τρεις, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ThemaOnline: Μαρίνος Μουσιούττας, Γιώργος Προκοπίου και Άγγελος Βότσης.

Ο βουλευτής Λευκωσίας, Μαρίνος Μουσιούττας, ο οποίος δέχθηκε «καθαρή» ήττα από τη Χριστιάνα Ερωτοκρίτου στις εσωκομματικές εκλογές του Ιουνίου, απομακρύνεται σιγά σιγά από την ηγεσία και τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Όπως μας πληροφορεί έγκυρη πηγή, «κρατά μούτρα» στον Νικόλα γιατί θεωρεί ότι προώθησε την υποψηφιότητα της Χριστιάνας για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου.

Από την άλλη, ο βουλευτής Λάρνακας, Γιώργος Προκοπίου ή Κόκος, ποτέ δεν «απορροφήθηκε» από την ομάδα Νικόλα και πάντα αποτελούσε μια, ας πούμε, «παραφωνία» στο κτίσιμο του νέου Δημοκρατικού Κόμματος.

Η ίδια πηγή μας εξήγησε ότι από την 23η Μαΐου 2016 «κάνει πόλεμο» στον Νικόλα.

Και οι δύο μοιάζουν «ιδανικοί» για τον Μάριο Καρογιάν, ο οποίος, αν και δεν βγήκε ακόμα στην εμπροσθοφυλακή τη ΔΗ.ΠΑ., είναι αυτός που κινεί τα νήματα στον πόλεμο εναντίον του Νικόλα και της παρέας του.

Ωστόσο, τίποτα δεν θεωρείται βέβαιο, καθώς οι ηγεμονικές τάσεις και των δύο βουλευτών δεν έχουν αναδειχθεί.

Εδώ μπαίνει ένας τρίτος βουλευτής του κόμματος, ο οποίος λόγω εμπειρίας δείχνει ικανότερος να πλαισιώσει τα έδρανα της νεοσύστατης Δημοκρατικής Παράταξης, η οποία από τη μέρα ίδρυσής της δρα αποκλειστικά στο παρασκήνιο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο βουλευτής Λεμεσού, Άγγελος Βότσης, βολιδοσκοπείται ακατάπαυστα για να αναλάβει τον παραπάνω ρόλο.

Ο κ. Βότσης δεν πήρε θέση στη διαμάχη Νικόλα-αντιφρονούντων, δεν εμφανίστηκε σε εκδήλωση που έκανε ο Καρογιάν και προτίμησε να παραμείνει στα μετόπισθεν του πολέμου.

Ξέρει, όπως μας διαλαλούν, πως οι ψηφοφόροι του είναι και στην ομάδα Καρογιάν, αλλά γνωρίζει πολύ καλά ότι το ΔΗΚΟ, στο οποίο είναι από την εφηβεία, θα τον βοηθήσει να πετύχει τους στόχους του.

Ένας από αυτούς είναι η δημαρχία της Λεμεσού. Ξέρει ότι η ΔΗ.ΠΑ. δεν έχει τη δύναμη που χρειάζεται για να τον ωθήσει στην πρωτοκαθεδρία της αγαπημένης του πόλης.

Όλα τα πιο πάνω δεν είναι στη σφαίρα της φαντασίας, αλλά ένα χειροπιαστό παρασκήνιο. Το φθινόπωρο αναμένεται θερμό, αλλά ο Νικόλας Παπαδόπουλος δεν δείχνει να επηρεάζεται πια από εσωκομματικές έριδες, καθώς η επικαιρότητα δεν του επιτρέπει να γυρίζει στα πίσω έδρανα...

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο Μάριος Καρογιάν - Θα παραμείνει σπίτι για ξεκούραση

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού - Πληροφορίες για ένα νεκρό και ένα τραυματία

Μονή Αββακούμ: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Νεκτάριου - Στο κελί για ακόμα 8 ημέρες

Στο Netflix η πρώτη κυπριακή ταινία - Από πότε θα είναι διαθέσιμη



Φόνος στην Ορμήδεια: Στη δημοσιότητα το όνομα του 52χρονου θύματος - Καταζητείται 45χρονος

Φόνος στην Ορμήδεια: Στη δημοσιότητα το όνομα του 52χρονου θύματος - Καταζητείται 45χρονος

Στη δημοσιότητα δόθηκε το όνομα του θύματος, για τον φόνο που διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου, στην Ορμήδεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top