ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ: Εκλογές μετά τις παραιτήσεις - Το Γλωσσάρι έφερε τα πάνω-κάτω

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ: Εκλογές μετά τις παραιτήσεις - Το Γλωσσάρι έφερε τα πάνω-κάτω

Τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Εκλογικής Συνέλευσης στις 15 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου σε έκτακτη συνεδρία της, ενόψει και της νέας παραίτησης του Χριστόδουλου Καλλίνου από την Ένωση.

Η σημερινή άμεση παραίτηση του Χριστόδουλου Καλλίνου ακολουθεί τις τέσσερις προηγούμενες παραιτήσεις του Προέδρου Λεωνίδα Γαλάζη, της Αντιπροέδρου Αγγέλας Καϊμακλιώτη, της Γενικής Γραμματέως Μαρίας Σιακαλλή, και του Μέλους Νάσας Παταπίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΚ, στη σημερινή συνεδρία συμμετείχαν τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Μελέτης Αποστολίδης, Βασίλκα Χατζήπαπα, Κώστας Πατίνιος και Γκιουργκέντς Κορκμαζέλ.

Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 15 Σεπτεμβρίου, η ώρα 11 π.μ. Η ημερομηνία της Συνέλευσης καθορίστηκε έχοντας υπόψη και την περίοδο των θερινών διακοπών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα εναπομείναντα μέλη, προστίθεται, δηλώνουν ότι παραμένουν προσηλωμένα στη διαδικασία σύγκλησης Έκτακτης Γενικής Εκλογικής Συνέλευσης και προτίθενται να υποβάλουν εν καιρώ τις παραιτήσεις τους ούτως ώστε οι εκλογές να αφορούν όλα τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΚ.

Σημειώνεται επίσης ότι από τις 15 Ιουλίου, όταν υποβλήθηκαν οι πρώτες παραιτήσεις μέχρι και σήμερα, έχουν καταβληθεί σημαντικές προσπάθειες για ανάκληση των παραιτήσεων, οι οποίες όμως δεν καρποφόρησαν, εξ ου και η σημερινή απόφαση για σύγκληση Έκτακτης Γενικής Εκλογικής Συνέλευσης.

Η ΕΛΚ καλεί όλα τα μέλη της να παρευρεθούν στη συνέλευση και να στηρίξουν με την παρουσία τους το μακροχρόνιο σημαντικό για την Κύπρο έργο της, με σεβασμό στην ιστορία και τον χαρακτήρα της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν-  Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν- Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Στις έντεκα σήμερα το πρωί, στο παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουφάν Ερχιουρμάν, έχουν ένα ακόμη ραντεβού με το Κυπριακό. Όχι όμως, με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε το Σάββατο στην Πύλα, αποδείχθηκε βραχύβιο, οι δημόσιες τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών άνοιξαν ξανά μέτωπα και η δυσπιστία επέστρεψε, πριν προλάβει να εδραιωθεί η αισιοδοξία.

BEST OF TOTHEMAONLINE