Καμίνι η Κύπρος - Πέραν των 40 βαθμών η θερμοκρασία -Κίτρινη προειδοποίηση -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Καμίνι η Κύπρος - Πέραν των 40 βαθμών η θερμοκρασία -Κίτρινη προειδοποίηση -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου σχετικά με τις καιρικές συνθήκες της Κυριακής 22/07. Να σημειωσουμε πως εποχική χαµηλή πίεση και σχετικά θερµή αέρια µάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Την Κυριακή 22/07 ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και το πρωί στα ανατολικά µέχρι νοτιοανατολικοί, αρχικά ασθενείς και σταδιακά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ.

Το απόγευµα, στα νότια και τα νοτιοδυτικά παράλια, θα καταστούν ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί µέχρι λίγο ταραγµένη αλλά το απόγευµα λίγο ταραγµένη και σταδιακά, στα προσήνεµα, µέχρι ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 31 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε (22/07) ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη, για να καταστεί αργότερα ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, εκτός από τα δυτικά και τοπικά τα βόρεια, που θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 20 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

 Τη ∆ευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

 Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, τη ∆ευτέρα και την Τρίτη, παραµένοντας πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Τετάρτη αναµένεται µικρή πτώση, για να πλησιάσει τις κανονικές τιµές.  

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE