Κάηκε ολοσχερώς το κτίριο του Πολεμικού Μουσείου Χανίων

Κάηκε ολοσχερώς το κτίριο του Πολεμικού Μουσείου Χανίων

Ολοσχερώς κάηκε το κτίριο του Πολεμικού Μουσείου στα Χανιά Κρήτης, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 21:30 την Κυριακή 22/7.

Η πυρκαγιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και έλαβε μεγάλες διαστάσεις, παρά το γεγονός ότι η Πυροσβεστική κινητοποίησε μεγάλες δυνάμεις και για πολλές ώρες οι άνδρες της έδωσαν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να διασωθεί το κτίριο.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η πυρκαγιά προκλήθηκε από άτομα που χρησιμοποιούσαν το κτίριο ως κατάλυμα, καθώς εδώ και κάποια χρόνια το Πολεμικό Μουσείο της πόλης δεν βρισκόταν σε λειτουργία.

Η καταστροφή είναι ολοσχερής καθώς το εσωτερικό του κτιρίου είχε πολλές ξύλινες κατασκευές. «Χάθηκε ένα σπάνιο μνημείο Αρχιτεκτονικής και μεγάλης αξίας για την πόλη», δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας που βρέθηκε στο σημείο.

Σημειώνεται ότι τα εκθέματα του Πολεμικού Μουσείου Χανίων είχαν μεταφερθεί στην Αθήνα.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος που άλλαξε την πορεία της Κύπρου: Το έργο του Γιώργου Βασιλείου που άφησε εποχή - VIDEO

Ο Πρόεδρος που άλλαξε την πορεία της Κύπρου: Το έργο του Γιώργου Βασιλείου που άφησε εποχή - VIDEO

Θλίψη σκόρπισε σε ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία, η είδηση θανάτου του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου. 

BEST OF TOTHEMAONLINE