Στην Κύπρο η Λουτ – Συνάντηση με Πρόεδρο Αναστασιάδη και Ακιντζί

Στην Κύπρο η Λουτ – Συνάντηση με Πρόεδρο Αναστασιάδη και Ακιντζί

Η Ειδική Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Τζέιν Χολ Λουτ, συναντάται την Δευτέρα (23/7) στη Λευκωσία αρχικά με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και στην συνέχεια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί. 

Η συνάντηση της κα. Λουτ με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι προγραμματισμένη για τις 10:15 στο προεδρικό.

Ο Μουσταφά Ακιντζί θα συναντήσει στα κατεχόμενα την Ειδική Σύμβουλο του Γ.Γ του ΟΗΕ για την Κύπρο, το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Σκοπός των εν λόγω συναντήσεων, είναι να διαπιστωθεί  κατά πόσο υπάρχει πρόσφορο έδαφος για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας για τη διεθνή πτυχή του προβλήματος.

Η κα. Λουτ θα ακούσει τις θέσεις των δύο πλευρών επί του ζητήματος της ασφάλειας και των εγγυήσεων και θα ενημερώσει στην συνεχεία τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ώστεε να ληφθούν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE