Αρχές Σεπτεμβρίου υποβάλλεται η έκθεση Λουτ στον ΓΓ του ΟΗΕ

Αρχές Σεπτεμβρίου υποβάλλεται η έκθεση Λουτ στον ΓΓ του ΟΗΕ

Αρχές Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμη η έκθεση της συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ προς τον ίδιο τον Αντόνιο Γκουτέρες σε σχέση με τις διερευνητικές επαφές που θα έχει τις επόμενες εβδομάδες με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών.

Η κ. Λουτ, η οποία βρίσκεται την Δευτέρα (23/7) στην Κύπρο για επαφές με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, θα αναχωρήσει από το νησί το πρωί της Τρίτης (24/7) καθ' οδόν προς τη Νέα Υόρκη.

Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, μόλις καθοριστούν οι ημερομηνίες των επαφών της σε Άγκυρα, Αθήνα, Λονδίνο και Βρυξέλλες, η κ. Λουτ θα επιστρέψει στην Ευρώπη.

Εν συνεχεία, θα συντάξει την έκθεσή της προς τον ΓΓ του ΟΗΕ, η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη αρχές Σεπτεμβρίου.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι Βρετανικές Βάσεις δεν είναι πια ταμπού: Το μήνυμα του Νίκου Χριστοδουλίδη από τις Βρυξέλλες και η αρχή ενός δύσκολου διαλόγου

Οι Βρετανικές Βάσεις δεν είναι πια ταμπού: Το μήνυμα του Νίκου Χριστοδουλίδη από τις Βρυξέλλες και η αρχή ενός δύσκολου διαλόγου

Η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες δεν ήταν μια τυπική διπλωματική τοποθέτηση. Ήταν μια κίνηση με σαφή πολιτικό βάρος, υψηλό συμβολισμό και, κυρίως, στρατηγική στόχευση. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο επανέρχεται με ένταση στο προσκήνιο, όχι ως ιστορική εκκρεμότητα, αλλά ως ζωντανό πολιτικό και κυριαρχικό ζήτημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE