ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Αντιδράσεις για τους εορτασμούς - «Ολονύκτιο ρεζιλίκι»

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Αντιδράσεις για τους εορτασμούς - «Ολονύκτιο ρεζιλίκι»

Αντιδράσεις και σχόλια προκάλεσε στον τ/κ Τύπο αλλά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο τρόπος διεξαγωγής του «Şafak Nöbeti» (Ολονύχτια σκοπιά) με τα οποία αρχίζουν κάθε χρόνο στην παραλία στο Πέντε μίλι οι εκδηλώσεις για την επέτειο της εισβολής, την νύχτα της 19ης προς την 20η  Ιουλίου. 

Η Αφρίκα του Σαββάτου με τίτλο «Ολονύκτιο ρεζιλίκι» είχε πρωτοσέλιδα φωτογραφία με τα σκουπίδια που άφησαν πίσω τους όσοι συμμετείχαν στην «ολονύκτια σκοπιά» στην παραλία της απόβασης των τουρκικών στρατευμάτων και γράφει ότι αυτή η εικόνα προκάλεσε απαρέσκεια στους κατοίκους της περιοχής. 
 
Χαρακτηριστικό ήταν και το σχόλιο της εφημερίδας: «έτσι σκοπιά φυλά και η γιαγιά μου». Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρεται και σε δηλώσεις του διοργανωτή των εκδηλώσεων αυτών, ο οποίος είπε πως το «Şafak Nöbeti» αποτελεί μήνυμα προς όσους προσπάθησαν να αποκόψουν τους δεσμούς των Τουρκοκυπρίων με την Τουρκία αλλά και φόρος τιμής για όσους αγωνίστηκαν για την «ελευθερία».   
 
Άλλες εφημερίδες, όπως η Χαλκίν Σεσί και η Χαβαντίς, αρκέστηκαν να αναφερθούν στο μουσικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων αυτών, αλλά και στο ότι διαβάστηκαν αποσπάσματα από το Κοράνι εις μνήμην των στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά την απόβαση.
 
Να σημειωθεί ότι σε αυτή την εκδήλωση οι περισσότεροι που συμμετείχαν ήταν Τούρκοι έποικοι.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE