Κρίσιμη συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν - Η ημερήσια διάταξη

Κρίσιμη συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν - Η ημερήσια διάταξη

Την Πέμπτη 26 Ιουλίου στη Νότιο Αφρική, θα συναντηθεί ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για να συζητήσουν το Συριακό.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο διάλογος μεταξύ των δύο ηγετών θα συνεχιστεί, ενώ φέτος είχαν 16 τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Στη συνάντηση θα συζητήσουν επίσης τις διμερείς τους σχέσεις και τα ενεργειακά προγράμματα.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στις Βρυξέλλες αποκτά ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για τα όσα ανακοινώθηκαν, αλλά κυρίως για το πλαίσιο που επιχειρεί να διαμορφωθεί γύρω από την επανεκκίνηση του Κυπριακού. Σε μια περίοδο παρατεταμένης στασιμότητας, η έμφαση μετατοπίζεται πλέον στην προεργασία, στις συγκλίσεις που έχουν ήδη καταγραφεί και κυρίως, στην πολιτική βούληση των εμπλεκομένων.