Καμία αποζημίωση στην εταιρεία Βγενόπουλου για επένδυση στην Λαϊκή Τράπεζα - Κέρδισε την υπόθεση η Κύπρος

Καμία αποζημίωση στην εταιρεία Βγενόπουλου για επένδυση στην Λαϊκή Τράπεζα - Κέρδισε την υπόθεση η Κύπρος

Η Κύπρος κέρδισε την υπόθεση της MIG Α. Βγενόπουλου και άλλων εναντίον της Δημοκρατίας με την οποία διεκδικούσαν ποσό €1,05 δισεκατομμυρίων ως αποζημιώσεις σε σχέση με την επένδυση τους στην πρώην Λαϊκή Κυπριακή Τράπεζα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης (26/7) την απόφασή του για την υπόθεση.

Τα κύρια σημεία της απόφασης, θα ανακοινώσει ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου στην αίθουσα διασκέψεων της Νομικής Υπηρεσίας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Ήταν Απρίλιος του 2021 όταν ο ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συγκάλεσε για πρώτη φορά μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά, άτυπη διάσκεψη για το κυπριακό. Συγκεκριμένα, στις 27 και 29 Απριλίου, έγινε ένα κρίσιμο βήμα στην προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, με τη συμμετοχή των δύο πλευρών, ε/κ και τ/κ, της Ελλάδας και της Τουρκίας, με έναν και μοναδικό στόχο: Να εξεταστεί η δυνατότητα εύρεσης κοινού εδάφους, για τη συνέχιση του διαλόγου.