ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: «Η Άγκυρα δεν θα υποκύψει στις απειλές κανενός» - Στα μαχαίρια με ΗΠΑ

ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: «Η Άγκυρα δεν θα υποκύψει στις απειλές κανενός» - Στα μαχαίρια με ΗΠΑ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε στον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο ότι η Άγκυρα «δεν θα υποκύψει στις απειλές κανενός», ανέφερε μια πηγή του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας επισήμανε στον Πομπέο, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Πέμπτη (26/7), ότι το κράτος δικαίου εφαρμόζεται στον οποιοδήποτε χωρίς εξαίρεση, τόνισε η ίδια πηγή.

Η επικοινωνία έγινε μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που απείλησε την Άγκυρα να αφήσει «αμέσως» ελεύθερο τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον, με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής τιμωρητικών μέτρων .

Ο πάστορας τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό έπειτα από μακρά παραμονή στις τουρκικές φυλακές, ενώ δικάζεται για «τρομοκρατία» και «κατασκοπεία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για Πενταμερή: Τα αποτελέσματα κρίνονται προς τη σωστή κατεύθυνση - «Βλέπουμε μια μικρή πρόοδο»

ΠτΔ για Πενταμερή: Τα αποτελέσματα κρίνονται προς τη σωστή κατεύθυνση - «Βλέπουμε μια μικρή πρόοδο»

Σε δηλώσεις προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλιδης, μετά την ολοκλήρωση του τελικού μέρος της διαδικασίας της Ολομέλειας στο πλαίσιο της άτυπης Οενταμερούς επί του Κυπριακού στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE