ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντυπωσιάζει το... σχεδόν κόκκινο φεγγάρι - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εντυπωσιάζει το... σχεδόν κόκκινο φεγγάρι - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εντυπωσιάζει η κόκκινη πανσέληνος! Πρόκειται για τη ματωμένη Σελήνη ή όπως την ονομάζουν οι αστρονόμοι, πλήρης έκλειψη της σελήνης.

Το φεγγάρι, σύμφωνα με τη ΝΑSA, θα υποστεί την ολική έκλειψη για 1 ώρα και 43 λεπτά και θα είναι η μεγαλύτερης διάρκειας έκλειψη που θα σημειωθεί μέχρι και το 21:00.

Το βαθυκόκκινο χρώμα που θα πάρει κάποια στιγμή οφείλεται στη σκιά της Γης που μπλοκάρει το φως του ήλιου.

Το σπάνιο αυτό φαινόμενο θα είναι ορατό σχεδόν σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο, την Ασία, την Αυστραλία, την Αφρική και κάποια μέρη της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η έκλειψη θα ξεκινήσει στις 9:24 ενώ μετά τις 10:30 ο σεληνιακός δίσκος θα αλλάζει σταδιακά χρώμα σε ένα βαθύ κόκκινο.

Υπενθυμίζεται πως μία μικρότερης διάρκεια ολική έκλειψη είχε συμβεί στις 31 Ιανουαρίου του 2018. Θα υπάρξει ακόμα μία, όχι όμως μεγαλύτερη από αυτή που θα δούμε στις 27 Ιουλίου, η οποία θα σημειωθεί στις 19 Ιανουαρίου του 2019.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top