ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Νέα δεδομένα για τα αίτια - Φονική αμέλεια

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Νέα δεδομένα για τα αίτια - Φονική αμέλεια

Νέα δεδομένα για τα αίτια της πυρκαγιάς που άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς στην ανατολική Αττική αποκαλύπτει η «Καθημερινή».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας, η πρώτη σπίθα της φωτιάς στην Πεντέλη φαίνεται πως προκλήθηκε από φονική αμέλεια ιδιώτη που επιχείρησε να κάψει ξύλα εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών και δυνατού αέρα.

Αυτό δείχνουν τα ως τώρα ευρήματα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, παρά τις σαφείς υπόνοιες του πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών για εμπρησμό από πρόθεση.

Αρμόδιος αξιωματούχος που μίλησε στην «Καθημερινή» είπε πως βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων η φωτιά που ξεκίνησε στο Νταού Πεντέλης είναι αποτέλεσμα εγκληματικής αμέλειας.

Η ταυτότητα του συγκεκριμένου ατόμου φέρεται να είναι ήδη γνωστή στις Αρχές.

Πηγές της εφημερίδας σημείωσαν μάλιστα πως το «εύρημα» για το οποίο μίλησαν κυβερνητικά στελέχη στην συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης ήταν υπολείμματα ενός σωρού από κλαδιά τα οποία κάποιος επιχείρησε να κρύψει με πέτρες και πλάκες, μόλις κατάλαβε τι έχει συμβεί, ενώ επιχείρησε να ρίξει και νερό για να εξαφανίσει τα υπολείμματα. 

Στο ίδιο συμπέρασμα φαίνεται πως οδηγούνται τα στελέχη της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και για τη φωτιά στην Κινέττα, καθώς, όπως γράφει η «Καθημερινή», δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη εμπρησμού στις εστίες της φωτιάς. 

Διαφορετική είναι ωστόσο η περίπτωση των δύο πυρκαγιών που ξέσπασαν στη Νέα Μάκρη τις προηγούμενες ημέρες, καθώς εκεί προκύπτει ότι πιθανότατα πρόκειται για εμπρησμό από πρόθεση.

skai.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE