ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρή καταγγελία ΑΚΕΛ κατά Δημάρχου Στροβόλου και Αστυνομίας

Σοβαρή καταγγελία ΑΚΕΛ κατά Δημάρχου Στροβόλου και Αστυνομίας

Καταγγελτική ανακοίνωση κατά του Δημάρχου Στροβόλου και της Αστυνομίας εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου (28/7) το ΑΚΕΛ.

Αφορμή η ιδιωτική εταιρεία που εργοδότησε ο Δήμος για τη συγκομιδή των σκυβάλων, μετά την απεργία των εργαζομένων που συνεχίζεται από την Πέμπτη (26/7).

Όπως σημειώνει το ΑΚΕΛ, «ο Δήμαρχος επιστράτευσε ως απεργοσπάστη ιδιωτική εταιρεία» και «στην ενέργειά του αυτή είχε και τη συμβολή της αστυνομικής δύναμης, η οποία προσπάθησε να συνοδεύσει τον εργολάβο, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των απεργών».

Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει τη στάση της Αστυνομίας, του Υπουργού Δικαιοσύνης και της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, για «συντονισμένη προσπάθεια» καταστολής της απεργίας.

Το Κόμμα της Αριστεράς εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στα σκύβαλα του Δήμου Στροβόλου.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ο Δήμαρχος Στροβόλου σε μια πρωτοφανή ενέργεια για τα δημοκρατικά θέσμια και τις εργασιακές σχέσεις, επιστράτευσε ως απεργοσπάστη ιδιωτική εταιρεία για τη συγκομιδή των σκυβάλων στο Δήμο. Μάλιστα στην ενέργεια του αυτή είχε και τη συμβολή της αστυνομικής δύναμης, η οποία προσπάθησε να συνοδεύσει τον εργολάβο, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των απεργών.

Καταγγέλλουμε την στάση της Αστυνομίας, του πολιτικού της προϊστάμενου, Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ιωνά Νικολάου και της κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ για την συντονισμένη προσπάθεια τους να καταστείλουν την απεργία. Θεωρούμε ότι η πράξη αυτή στρέφεται ενάντια στο δικαίωμα των εργαζομένων να απεργήσουν διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους και  γίνεται συνήγορος μιας λανθασμένης και προοπτικά επιζήμιας απόφασης με επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των δημοτών του Στροβόλου.   

Ως ΑΚΕΛ εκφράζουμε για ακόμη μία φορά την συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους  στα σκύβαλα  του Δήμου Στροβόλου και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα βρισκόμαστε στο πλευρό τους για δικαίωση, πιστεύοντας στην τελική ευόδωση του αγώνα αυτού.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σεξ στην παραλία: Η «καλοκαιρινή» φαντασίωση - Πόσο επικίνδυνο είναι τελικά;

4+1 παραμυθένιοι έρωτες που γεννήθηκαν στα γυρίσματα τηλεοπτικών σειρών

Αυτισμός: Απλό τεστ υπόσχεται διάγνωση σε μωρά κάτω των επτά μηνών

Είναι υποχρεωτικό να καταβάλλει ένας εργοδότης 13ο και 14ο μισθό;

Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Ένας νεκρός και επτά τραυματίες - Δείτε βίντεο

Κλεοπάτρα Αδάμου: Η 24χρονη αδερφή της Ήβης είναι μία κούκλα και έχει ταλέντο στη μουσική



Λετυμπιώτης για Κυπριακό: «Διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έγνοια»

Λετυμπιώτης για Κυπριακό: «Διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έγνοια»

«Διαβεβαιώνουμε τον κυπριακό λαό ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έγνοια από την επίλυση του Κυπριακού, του ύψιστου εθνικού ζητήματος και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσουν να υπάρξουν εξελίξεις», είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top