Στο Προεδρικό το κοίτασμα «Αφροδίτη» - Οι βουλές των εταιρειών στο επίκεντρο

Στο Προεδρικό το κοίτασμα «Αφροδίτη» - Οι βουλές των εταιρειών στο επίκεντρο

Το Κυπριακό και τα Ενεργειακά είναι στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Αρχηγών που συγκάλεσε για τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας (30/7) ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις προσπάθειες που γίνονται για επανέναρξη των συνομιλιών.

Ακόμα, θα τους εξηγήσει τι ειπώθηκε στη συνάντηση με την απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ.

Μάλλον ως πιο σημαντικό κρίνεται το σκέλος του Συμβουλίου που αφορά στα ενεργειακά.

Παρουσία του Υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Λακκοτρύπη, οι πολιτικοί αρχηγοί θα μελετήσουν τις εμπορικές συζητήσεις που γίνονται για το κοίτασμα «Αφροδίτη» του Οικοπέδου 12 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κι αυτό, γιατί οι εμπλεκόμενες εταιρείες αξιώνουν αλλαγές στα συμβόλαια με σκοπό την αύξηση των κερδών τους.

Το ζήτημα κρίνεται περισσότερο πολιτικό παρά εμπορικό, εξ ου και θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Αρχηγών.

Την ίδια ώρα, κοντά φαίνεται να είναι η συμφωνία Λευκωσίας-Καΐρου για μεταφορά και αξιοποίηση του κοιτάσματος.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή κυβέρνηση, η κατασκευή του αγωγού θα στοιχήσει από 800.000.000-1 δισεκατομμύριο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Πακέτο πάνω από 660 εκατομμύρια ευρώ για τη Λεμεσό -  Ο ολιστικός σχεδιασμός και τα έργα οικονομικής ανάπτυξης

ΠτΔ: Πακέτο πάνω από 660 εκατομμύρια ευρώ για τη Λεμεσό - Ο ολιστικός σχεδιασμός και τα έργα οικονομικής ανάπτυξης

Με πακέτο έργων σε κάθε τομέα πολιτικής απάντησε ο Πρόεδρος στις προκλήσεις της Λεμεσού