Άνευ προηγουμένου κινητοποίηση δυνάμεων για αποτροπή πυρκαγιών στην Πορτογαλία

Άνευ προηγουμένου κινητοποίηση δυνάμεων για αποτροπή πυρκαγιών στην Πορτογαλία

Η Πορτογαλία κινητοποίησε άνευ προηγουμένου ενισχύσεις ενόψει του κύματος καύσωνα, που αναμένεται να πλήξει τη χώρα την Τετάρτη, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος καταστροφικών πυρκαγιών, οι οποίες στοίχισαν πέρυσι τη ζωή σε 112 ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών.


«Φέτος, θα κινητοποιήσουμε τον μεγαλύτερο αριθμό δυνάμεων που έχει ποτέ αναπτυχθεί: 10.700 άνδρες και γυναίκες σε ολόκληρη τη χώρα», μεταξύ αυτών «εθελοντές πυροσβέστες, αστυνομικοί ή ακόμα και στρατιώτες» δήλωσε ο Εντουάρντο Καμπρίτα σε πορτογαλικά ΜΜΕ.

«Διπλασιάσαμε τη δομή της μόνιμης ομάδας επέμβασης" από "τους 500 στους 1.050 άνδρες και γυναίκες», που θα μπορούσαν να υποστηριχθούν από «56 εναέρια μέσα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Από την Τετάρτη, και για τις επόμενες τέσσερις ημέρες, η Πορτογαλία θα έρθει αντιμέτωπη με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που ενδέχεται να ανέλθουν στους 45 βαθμούς Κελσίου ανά περιοχή, σύμφωνα τις προβλέψεις του Ινστιτούτου Θάλασσας και Ατμόσφαιρας της Πορτογαλίας (IPMA).

Ενώπιον αυτών των μετεωρολογικών προβλέψεων, «ενισχύουμε τις επιχειρήσεις ελέγχου ιδίως στις πιο ευάλωτες ζώνες», αναπτύσσοντας ήδη «μέσα επέμβασης», διευκρίνισε η Πατρίσια Γκασπάρ, η εκπρόσωπος Τύπου της Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Άπαντες παρόντες στον Λευκό Οίκο - Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Ζελένσκι - Τραμπ

LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Άπαντες παρόντες στον Λευκό Οίκο - Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Ζελένσκι - Τραμπ

  Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για το Ουκρανικό. Οι εγγυήσεις ασφαλείας και κυρίως το εδαφικό είναι τα δύο «καυτά» θέματα που θα κυριαρχήσουν στις συνομιλίες, στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας. Ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να βρεθεί υπό πίεση, όπως μαρτυρά και η τελευταία ανάρτηση Τραμπ, πως η Ουκρανία δεν θα ανακτήσει την Κριμαία, ούτε θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline.

BEST OF TOTHEMAONLINE