Τοποθέτηση Κατσουρίδη για σχέδιο Β’ – «Όπως έγραψα κατ’ επανάληψη σημαίνει…» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Τοποθέτηση Κατσουρίδη για σχέδιο Β’ – «Όπως έγραψα κατ’ επανάληψη σημαίνει…» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Πολλές συζητήσεις εγείρει η επόμενη μέρα του Κυπριακού.

Οι απόψεις για εξεύρεση σχεδίου Β’, την ώρα που η Τουρκία προχωρεί στο δικό της με την τουρκοποίηση των κατεχομένων, πολλαπλασιάζονται.

Ειδικότερα, μετά τις δηλώσεις για λύση δύο κρατών ή συνομοσπονδίας, πολλοί εκφέρουν την άποψη ότι οφείλει η Κυπριακή Δημοκρατία να βρει διεξόδους σε περίπτωση που ναυαγήσει και η νέα προσπάθεια.

Ο Νίκος Κατσουρίδης είναι ένας εξ αυτών, τοποθετούμενος πολλές φορές για την ανάγκη σχεδίου Β’, σχεδίου απεγκλωβισμού δηλαδή από τυχούσες τουρκικές προκλητικές αξιώσεις.

Τη Δευτέρα (30/7) ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουν σχέδιο Β’ γιατί δεν υπάρχει Κύπρος Β’» και πιθανώς με αυτή την αφορμή τοποθετήθηκε ο τέως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ.

«Σχέδιο β’ για μένα όπως έγραψα κατ’ επανάληψη σημαίνει τρόποι αντιμετώπισης ενδεχόμενης αποτυχίας και της νέας προσπάθειας στο Κυπριακό. Το να λες επιθυμώ λύση γι’ αυτό δεν έχω τέτοιο σχέδιο δεν είναι υπεύθυνο. Δεν είναι και ακίνδυνο. Ο στόχος της λύσης αρχών παραμένει», σημείωσε ο κ. Κατσουρίδης.

Όντας έμπειρος πρέπει τουλάχιστον να εισακουστεί η συμβουλή του.

ΑΛ.ΜΙΧ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κλειστή η πόρτα της ΔΗΠΑ για το ΔΗΚΟ – Επαφές Καρογιάν με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές του 2026

Κλειστή η πόρτα της ΔΗΠΑ για το ΔΗΚΟ – Επαφές Καρογιάν με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές του 2026

Επαφές με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές εκλογές του 2026 ξεκίνησε η ΔΗΠΑ, με τον Μάριο Καρογιάν να αναλαμβάνει προσωπικά αυτή την εκστρατεία.

BEST OF TOTHEMAONLINE